Elévci florbalili v Paskově

25. května 2009, GP

V sobotu 23.5.2009 se konal 10. ročník žákovského turnaje o putovní pohár obce Paskova. Zúčastnilo se ho nově se tvořící družstvo elévů Vítkovce C. Po minulé sezóně šest "zkušených" :o) borců doplnilo šest nových tvaří z přípravky.


V prvním utkání jsme narazili na, jak se později ukázalo, nejsilnější družstvo Paskova. Po vyrovnané první polovině jsme v druhé nestačili a prohráli 5:1.

V druhém zápase jsme po velmi dobrém a bojovném výkonu porazili Tigers Poruba 4:1 a ukázali jsme, kde by mohla být síla našeho družstva.

Třetí zápas byl o postup do finále turnaje, do kterého postupovaly první dva týmy po základní části turnaje. Hráli jsme se silným družstvem Slavie Havířov.  Po prvním půli, kterou jsme prohráli 2:1, jsme po poločase otočili na 3:2 a dále jsme se snažili přidat branky, které by nám dodaly více klidu. Bohužel jsme nevyužili dva samostané nájezdy, naopak soupeř naše chyby potestal a dostal se do vedení 5:3. V závěru jsme ještě utkání zdramatizovali a snížili na 4:5, v následné power-play jsme nevyužili šanci k vyrovnání a nakonec jsme si neštastně dali vlastní gól na konečných 4:6. Celé situaci jsme se upřímně zasmáli, což jenom potvrdilo v jak uvolněné atmosféře se celý turnaj nesl.

V posledním zápase jsme si hezky zastříleli a porazili tým DDM Český Těšín 12:2 a umístili se na  hezkém 3. místě.


Turnaj vyhráli hráči Paskova, kteří ve finále porazili Slávii Havířov 3:2.
Pořadí asi 1. Paskov, 2. Slavia Havířov, 3. Vítkovice C, 4. Tigers Poruba, 5. DDM Český Těšín

Součástí turnaje byly také samostatné nájezdy po každém zápase, které  byly  často hodně napínavé a zajímavé. Např. v druhém zápase se nájezdy dostaly až do 7. série a svou atmosférou skoro přípomínaly boje v play-off. Zde se ukázala individuální zručnost některých hráčů, kteří své nájezdy proměnovali  suverénně a  překvapivě efektně. 

V rámci turnaje byla uspořádána soutež o nejrychlejšího běžce. Z každého družstva byl vybrán jeden hráč či hráčka. Jejich úkolem bylo oběhnout  při vedení mičku celé hřiště.

Za Vítkovice soutěžil Kryštof Šimíček, který  po úvodním nejrychlejším rozběhu vypadl v semifinále, když jej chvíli nepatrně neposlechl míček a svou ztrátu přes veškerou snahu nedokázal dohnat a  těsné doběhl za svým soupeřem. Soutěž nakonec vyhrála hráčka Slavie Havířov, která nejlépe dokázala zvládnout kombinaci běhu s kontrolou míčku.


Turnaj se velice dobře povedl. Organizace výborná, kluci si zápasy velmi užili, což je to úplně nejdůležitější. Pro některé to byly první soutěžní zápasy a jejich výkony byly velice sympatické a nadějné. Ukázali, že i v této nejmenší kategorii se skrývá zajímavý potenciál.

Foto: Jiří Zerzoň