Vít Hrubý: "Měli bychom spadnout na zem..."

11. ledna 2010, CD

Ve zpackaném utkání s posledním Znojmem se nejlepší hráč Vítkovic hledal těžko. Osmnáctiletý Vít Hrubý si vypracoval mnoho šancí, dřel, ale gól nakonec nedal. Přinášíme s vítkovickým útočník s patnáctkou na zádech rozhovor.

První otázka se logicky týká prvního hodně nepovedeného zápasu roku 2010 se Znojmem. Jak si vysvětluješ neúspěch?
"Ahoj Romane, neúspěch bych já sám viděl v motivaci. Ta není stejná jako minulý rok. Loni jsme šli od prvního zápasu jen a jen za titulem. Proto jsme taky vyhrávali i zápasy, ve kterých se nám třeba tolik nedařilo. Prostě jsme je urvali nasazením a touhou po vítězství. Toto nám letos zatím chybí."

Podcenili jste poslední Znojmo?
"Nebylo to o podcenění, ale spíše o úspěšnosti našeho útoku. Šancí v zápase bylo hodně a se dvěma vstřelenými brankami se ve florbale vyhrát nedá moc často."

Co říkáš výkonu brankáře Dejmala?
"Zachytal výborně. Byl to podle mě jeden z klíčů k úspěchu Znojma. V předchozích zápase vždy velmi rychle prohrávali a hráči už byli smíření s prohrou. V tomto zápase je brankář v nejdůležitějších chvílích podržel a pomohl jim tak k vítězství."

Za stavu 0:0 jsi ty sám měl několik šancí na vstřelení úvodní branky. Tu největší asi ve vlastním oslabení, kdy ses řítil na znojemského brankáře sám. Proč se akce nepovedla?
"Zvolil jsem špatný druh zakončení. Chtěl jsem oběhnout brankáře, což nebylo nejšťastnější řešení. Nevím jestli tam už byl obránce nebo ne, ale měl jsem spíše střílet. ... A také jsem nechtěl, aby mojí přítelkyni bylo líto, že já dávám góly a ona ne :)"

Trenér vám měl v šatně po zápase asi hodně co říct, že?
"No zhruba hodinu jsme se bavili v šatně. Padla hlavně slova o uspokojení z loňského triumfu. Asi bychom měli spadnout na zem a do play-off jít jako bychom titul ještě nikdy nevyhráli."

Teď čeká Vítkovice výjezd do Liberce. Co do té doby zlepšit, aby se podobný výpadek neopakoval?
"Rozhodně nasazení a vůli po vítězství. Když budeme hrát jen pro pocit z výhry a pro radost, ne pro nic jiného, tak se výpadky snad nebudou opakovat."

A pak už je tu domácí derby s rivalem FBC. Jak se na derby těšíš? Jsou pro tebe tyto zápasy něčím specifické?
"V základní části bych snad lepší a hlavně vyhecovanější zápasy nenašel. Zápasy s FBC mají vždy svoje specifikum. Protože se většina hráčů osobně zná, tak se nehraje jen o body. Nikoho totiž, po zápase, nebaví z okolí pořád dokola poslouchat, že se prohrálo."

Díky za rozhovor a teď už jen samé výhry ;)
"Taky díky."



text: CD, Vít Hrubý
Foto: Jiří Zerzoň