Chystá se dvojité derby !!!

12. ledna 2010, CD

Vítkovice versus FBC. Dvě středy v 19:30 teď bude Dubina patřit ostravskému florbalovému derby. Vítkovice přivítají na své palubovce největšího rivala v kategorii juniorů a mužů.

 

Ve středu 13.1. přivítají svého soka junioři. V prvním vzájemném zápase letošní sezony dostalo BiX na svém hřišti pořádně přes prsty. Vítkovice vyhrály nečekaně vysoko 13:6! Čtyři branky vsítil svému bývalému klubu tahoun Martin Michalík, hattrick si připsali Pavel Jankulár a Martin Tokoš.
      "Do zápasu jdeme kompletní, příprava probíhala jako na každé jiné utkání. Oba týmy se vzájemně znají, tudíž nečekám žádné velké překvapení. My se budeme chtít prezentovat kvalitní obrannou hrou a neméně kvalitní koncovkou. Očekávám vyrovnané utkání, které bude rozhodovat právě efektivita v zakončení a také individuální kvality hráčů." řekl k utkání trenír Vítkovic Michal Deus a dodal: "Kluci se těší, pokud se vyvarujeme zbytečných chyb, věřím, že před domácími fanoušky získáme plný počet bodů."

1.liga juniorů: 1. SC WOOW Vítkovice - FBC BiX Ostrava
STŘEDA 13.1.2010 19:30, MH Dubina

 

      O týden později derby ještě povýší na souboj A-týmů mužů. Oba týmy nezažívají zrovna růžové období, BiX ztrátilo oba své dosavadní zápasy v sezoně (6:7 v Mladé Boleslavi a 8:11 doma s Brnem). Za dvě utkání obdrželo 18 branek, což poukazuje na zjevnou prostupnost obrany, avšak naopak 14 vstřelených na produktivní útok, v němž řádí především trio Polášek, Curney, Skácel.
      Vítkovice si uřízly ostudu domácí prohrou 2:3 s posledním Znojmem, teď tedy budou mít nejlepší příležitost zaváhání napravit a revanšovat se svým fanouškům, kterých přišlo i přes sněhovou nepříjemnost bezmála dvě stovky. Jednou brankou se prosadil Tuomas Mustakallio, který byl po celou dobu utkání ve střelbě velmi aktivní, ovšem další dobré střely pochytal skvělý brankář Znojma Dejmal. Na 2:3 snižoval v předposlední minutě nechytatelnou přesilovkovou ranou kapitán Pavel Brus a v poslední minutě sahal minimálně po bodu Juhaňák, ale ani jemu nebylo zatím v roce 2010 přáno. Mezitím ovšem ještě nastoupí v neděli v Liberci.

FORTUNA EXTRALIGA: 1. SC WOOW Vítkovice - FBC BiX Ostrava
STŘEDA 20.1.2010 19:30, MH Dubina

Foto: Jiří Zerzoň