Vítkovice udolaly Spartu

30. ledna 2010, CD

Tvrdému utkání vévodili oba brankáři. I když měl Roman Ciompa v brance Vítkovice méně práce než Dřízhal v té sparťanské, i tak předvedl několik výborných zákroků, především proti superšanci Kašpárka. Vítkovice berou tři body za výhru 4:2.

Na Dubinu si tentokrát našlo cestu méně fanoušků, ale slyšet šli opravdu pořádně. Domácí kotel se po celých šedesát minut hry pořádně činil a zaslouží velkou pochvalu.

      Ale k samotnému dění na ploše. Hráči domácích Vítkovice se od prvních minut překonávali v zahazování šancí. Neuspěl Tomašík, Lukáš Hrubý ani Juhaňák. Vytáhlý brankář Dřízhal svůj tým držel.  A tak zahřmělo na druhé straně. Z trestného úderu se míček dostal až k Vaculíkovi a ten střelou pod víko nedal Ciompovi šanci. Další šance pak spálili Jankulár a Tokoš. V 15.minutě se proháčkovával před Dřízhala z levého křídla Milan Tomašík, při bekhendové střele byl faulován, ale míček si po jeho střele srazil jeden ze sparťanských beků do vlasní branky. Na konci třetiny Vítkovice vystupňovaly svůj tlak v přesilovce, ale Sparta s vypětím všech sil odolala.

      Ve druhé třetině bylo k vidění nepřeberné množství střel, které končily na tělech bránících hráčů, koncert vítkovických zahozených šancí pokračoval, Sparta hrozila spíše z brejků. Pozornost na straně Sparty vyvolával především skvělý brankář Dřízhal a také velmi tvrdě hrající Moravec, po jeho zákrocích se nejednou přerušovalo. Ve 37.minutě zakombinoval útok mladíků Pavel Jankulár-Vít Hrubý-Jiří Juhaňák a poslední jmenovaný se střelou zblízka nemýlil. Důležitá branka. Ihned po rozehrání se do míčku opřel Vladař a jeho střelu zastavila až tyč! Aktivní Vladař se pak v krátkém sledu objevil v dalších dvou šancích, ale nejdříve nedosáhl na pěknou, ale prudkou přihrávku Tomašíka a po té se obtočil kolem Dřizhalovy branky, ale ani tentokrát svůj trik nedotáhl do úspěšného konce. Ve druhé třetině se po delší době objevil v akci Žák, který vystřídal zraněného Mustakallia, který odstoupil pro potíže s kolenem.

      Třetí třetinu začaly Vítkovice velkým náporem, přetížená sparťanská obrana byla nucena faulovat. Obě přesilovky ale hosté ubránili. Aktivní byl především Patrik Suchánek, ale ani jedna jeho střela nenašla správný cíl. V 54. minutě se předvedl gólman Vítkovic Roman Ciompa, který tygřím skokem zlikvidoval tisíciprocentní šanci Kašpárka, kterému předložil míček Culka. O minutu později se dostaly Vítkovice do přečíslení tři na jednoho, které vyřešil Milan Tomašík gólovou bekhendovou kličkou. Sparta ale ihned kontrovala, když se míček po závaru před Ciompou dostal až před osamoceného Kašpárka, na kterého zývala prázdná branka. Vítkovice se pak snažily utkání rozhodnout, ale Sparta odolávala a na úplném konci zkusila power-play. V ní se nejdříve do branky nevešla střela Križka a tak si v poslední minutě pohrál s obránci Martin Tokoš a uklidil po zemi míček do prázdné sparťanské klece. Vítkovice tak porazily Spartu 4:2 a připisují si do tabulky další tři extraligové body.

Trenér Radomír Mrázek je se zápasem spokojen: "Zápas jsme měli od začátku pod herní kontrolou, ale častým špatným řešením při zakončení jsme soupeři stále dávali naději na to být ve hře. Nejdůležitější je, že jdeme nahoru i přes to, že hrajeme bez některých opor a kluci, kteří je nahrazují podávají kvalitní výkony."

Foto: Roša