Juniorky s výborným dojmem

14. února 2010, Redakce

V sobotu 13.2. čekal na vítkovické juniorky domácí turnaj na Dubině a dva soupeři, z nichž jeden nadmíru zdatný. Juniorky se vypořádaly se zápasy velmi dobře, a to i s heslem, že prohra může někdy být výhrou.

Vítkovice – Opava 4:2
V prvním zápase čekal na Vítkovice celek Opavy. Utkání začalo ve velmi vlažném tempu a vítkovickou nedůslednost v obraně potrestala v páté minutě střelou ze střední vzdálenosti Quittková. Hned za minutu se podařilo srovnat v utkání produktivní Kláře Kociánové, když dorazila střelu Šrotové. Ale ani tato branka Vítkovice k lepšímu výkonu neprobrala. Zbytek první a zejména druhá třetina se nesly ve znamení mnoha nepřesností a vlažného tempa. Přestože měly Vítkovice mírnou převahu, do zásadnějších šancí se nedostávaly, naopak soupeř využil jednoho z brejků a dostal se do vedení. Z vítkovické strany stojí za zmínku snad jen závar na brankovišti, ve kterém se Nytrové míček do branky dostat nepovedlo. Do třetí třetiny Vítkovice stáhly hru na dvě pětky a během úvodní šestiminutovky se nově poskládaná tahounská trojice Šrotová, Kociánová, Zamastilová prosadila hned třikrát, utkání otočila a zbytek zápasu už se dohrál v poměrně poklidném tempu.

branky: Kociánová(Šrotová), Šrotová(Voláková), Zamastilová(Kociánová), Kociánová(Haunerová) – Quittková(Čermáková), Quittková

Vítkovice – Bix Ostrava 1:2
Druhý zápas byl důležitý z hlediska dalších postupových šancí do vyřazovacích bojů. Vítkovice čekal nadmíru těžký soupeř, v tabulce těsně za nimi postavený Bix Ostrava, který k utkání využil téměř všechny své extraligové hvězdy a reprezentantky. Vítkovice proti soupeři vyrukovaly se zataženější obranou, ze které vyrážely k rychlým protiútokům. Taktický záměr se dařilo plnit hráčkám dokonale a favorizovanějšího soupeře ani jednou nepustily do výraznějšího tlaku, naopak samy aktivně hrozily a utkání tak bylo dramatické až do samého konce. Úvod začal dvěma individuálními akcemi a šancemi Kociánové a Šrotové. Zejména Lucie Šrotová v zápase předvedla výjimečný výkon a soupeřky v soubojích jeden na jednu doslova vyučovala. V zadu držela vítkovické naděje jistě chytající Meichsnerová, v první třetině vytáhla zejména výborný zákrok proti Polzerová, která na ní byla na malém brankovišti sama. Vítkovicím paradoxně ublížila vlastní přesilovka, kdy poněkud polevily v koncentraci na defenzivní úkoly a Žůrková toho přesnou střelou využila. Vzápětí poprvé a naposledy v zápase zachybovala vítkovická obrana, z čehož pramenilo trestné střílení. To ovšem Meichsnerová skvěle vykryla a donutila Ratajovou k vrácení. Nicméně následná přesilovka přece jen byla potrestána, v závaru před brankou uplatnila nejlepší důraz Vavrečková a zvýšila. Druhá třetina začala pro vítkovice výborně, Gazurová v rohu zabojovala, poslala míček před branku a Šrotová jej tečovala do branky. Zbytek třetiny se odehrál ve znamení šancí, obrovskou měla Kociánová, dvě krásné střely přidala Šrotová, na druhé straně těsně minuly branku pokusy Žůrkové a Lustigové. Třetí třetina začala mírným náporem Bixu, který ovšem goly nepřinesl a vítkovické juniorky dokázaly dostat soupeře pod tlak. Pomohly jim k tomu přesilové hry, kdy zejména Šrotová pálila jednu ránu za druhou, branka Bixu však odolala. Následně i za cenu faulu při individuálním úniku Šrotové, z čehož pramenilo trestné střílení. Sama postižená nájezd provedla, hostující golmanka Vávrová však její bekhendovou kličku dokázala zneškodnit. V závěrečném náporu hosté odolaly střele Voláková a když v posledních vteřinách ve skrumáži promáchly před brankou Kociánová i Haunerová, z výhry se radoval soupeř. Vítkovice si však prohrou pouze o jednu branku zajistily velmi dobrou výchozí pozici do závěrečných čtyř kol.

branky: Šrotová(Gazurová) – Žůrková(R.Metzová), Vavrečková (P.Metzová)

Sestava Vítkovic: Meichsnerová – Haunerová, Koštělová, Slowiková, Voláková, J.Zamastilová, Šrotová, Holušová, Nytrová, Popelářová, Gazurová, Miksová, Kociánová, Janková