Kološ zařídil tři body

28. února 2010, CD

V poslední minutě zápasu posledního kola základní části mezi Vítkovicemi a Brnem rozhodl obránce Petr Kološ o tom, že Vítkovice urvou body pro sebe. Brno jede domů nakonec po prohře 3:2 s prázdnou.

 

      Zápas, v němž prakticky ani jednomu celku o nic nešlo, měl většinou tomuto faktu odpovídající tempo. Vítkovice nastoupily stále ještě bez zraněného Jelínka, mimo hru byli i zranění Tokoš a kapitán Brus. Kapitánskou pásku si tak po dlouhé době opět navlékl Martin Vladař a s ní na levé paži viditelně ožil. Byl to právě on, který společně s Karlem Ťopkem velel vítkovické ofenzivě. Všichni tři zranění hráči by do play-off ale měli zasáhnout.

      I vzhledem k absenci dalšího obránce Vlčka se do první obranné dvojice k Patriku Suchánkovi postavil nejproduktivnější hráč Vítkovic Tomašík a svoji úlohu zvládl výborně. Marcel Suchánek se v brance domácích od začátku vůbec nenudil. Brno bylo aktivnější, nebezpečnější, ale na vítkovického brankáře nevyzrálo. V 17.minutě jásali diváci poprvé. Po skvělé práci Vladaře a jeho přihrávce zpoza branky se k míčku dostal Karel Ťopek, příliš se nerozpakoval a střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre zápasu. V poslední minutě při početní výhodě mohl nejprve Patrik Suchánek a po něm Vladař zvýšit, ale stav zůstal stejný.

      Brankáři byli lepší útočníků i po změně stran, hned po několika vteřinách spálil obrovkou šanci Kološ, tutovku zahodil po kombinaci celého útoku i Mojžíšek. Ve 29.minutě bylo vyrovnáno. Fabiánovu střelu Marcel Suchánek neudržel a důrazný Komínek doklepl míček do branky. Podobnou akcí se prezetovala aktivní dvojice Ťopek-Vladař na sklonku druhé třetiny. Po Ťopkově přihrávce se v prostoru malého brankoviště nejlépe zorientoval Martin Vladař a Vítkovice opět vedly. V 50.minutě hráli přesilovku také hosté a nehráli ji špatně. Blízko vyrovnání byli po přízemní střele Kotlase a závaru před domácí brankou. Obrana Vítkovic ale odolala. Stejně jako při snaze Petra Kadlece. V 55.minutě hrály přesilovku pro změnu Vítkovice, ale špatně. A tak přišel trest. V čase 58:05 natáhl z dálky Fabián a umístěnou ranou do protipohybu Suchánka, který měl navíc zakrytý výhled, utkání znovu srovnal. Přesto odjeli hosté domů s prázdnou. Rozhodl o tom Petr Kološ, který v si v poslední minutě udělal kličkou prostor pro trvdou ránu pod břevno, kterou nedal Bábíčkovi v brance Brna příliš možností vyniknout.

      Vítkovice ukončily základní část Fortuna Extraligy se ziskem 54 bodů na druhém místě a ve čtvrtfinále je čeká tvrdý oříšek z Liberce. První zápasy jsou na programu již za týden!

ČTVRTFINÁLE PLAY-OFF
1. SC WOOW Vítkovice - Ge-tra FBC Liberec
SOBOTA 6.3.2010 17:00, MH Dubina
NEDĚLE 7.3. 2010 17:00, MH Dubina

Foto: Roša