Vítkovice udělaly první krok

06. března 2010, CD

Obhájce titulu vykročil do play-off pravou nohou. První čtvrtfinále proti Liberci jasně ovládl a zvítězil bezpečně 7:3. O branky se spravedlivě podělilo sedm střelců.

 

Vítkovice zatlačily Liberec od prvních minut, významnější šanci si vypracoval ovšem jen Tokoš, ale spálil ji. V 10.minutě vyzkoušel Ponomareva chytrou střelou z půlky hřiště Petr Kološ a přeplněná trinuna explodovala poprvé. Za tři minuty našel fantastickou pkřížnou přihrávkou Jelínek Tuomase Mustakallia a ten do prázdné branky zvyšoval na 2:0. V 15.minutě přešel Křenek přes Lehtinena a z jeho akce nakonec vytěžil kontaktní gól Blažek. V 17.minutě byl za nedovolené vrážení potrestán V.Krupička a již po několika vteřinách jeho prohřešek potrestal ranou z vrcholu přesilovkového deštníku Milan Tomašík. Ještě do přestávky se Liberec opět dotáhl na rozdíl jedné branky, když střelu Nesměráka usměrnil Jan Krupička.

      Až do třicáté minuty držel akcie Libereckých Ponomarev, pak ale třikrát v krátkém sledu kapituloval a poroučel se na střídačku. Nejdříve jej po sérii velkých šancí překonal střelou z křídla agilní Jan Jelínek. Prakticky ihned po bully byl po kontaktu s brankářem Ponomarevem vyloučen Juhaňák, v oslabení ovšem vysunul Lehtinen Martina Vladaře a bylo to 5:2. No a pak definitivně vyhnal Ponomareva z branky po kombinaci mladého útoku Vít Hrubý-Jiří Juhaňák-Pavel Jankulár posledně jmenovaný hráč. Liberec si vybral time-out. Druhá třetina patřila ovšem domácím Vítkovicím. Ve 36.minutě zajel několikrát ostře do Ťopka V.Krupička, nakonec skončili na trestné lavici oba. Ve hře 4 na 4 si Vítkovice vytvořili několik dobrých šancí, ovšem branka v ní nepadla.

      Fantastická kulisa hnala Vítkovice i ve třetí třetině. Na Dubinu si našlo cestu na 450 diváků! Vítkovické šance ovšem řešil fantastický Váníček. Gólové střely Tomašíka, Ťopka či L.Hrubého vyškrábl z brankové čáry. A když už, tak jej držely tyče jako při dělovce Lehtinena či střele Tokoše.  V 54.minutě se chytil Liberec stébla naděje, když si Křenkovu střelu srazili vítkovičtí obránci do vlastní sítě, ovšem na zvrat se již hosté nezmohli. Naopak v čase 58:58 se konečně v zápase prosadil aktivní Martin Tokoš a stanovil tak konečný výsledek prvního čtvrtfinále na 7:3 pro Vítkovice.

Skvělí diváci, deset branek, parádní atmosféra. To vše skýtal první díl série "Vítkovice-Liberec, čtvrtfinále 2010". Druhý díl je na programu již zítra, tj. v neděli v 17h!!!

VIDEO ON-LINE:
http://liga.tvcom.cz/video/4336-1-sc-woow-vitkovice-ge-tra-floorball-club-liberec-7-2-florbal-fortuna-extraliga-muzi.htm