Karel Ťopek: Pokud chceme uspět, musíme porazit kohokoliv

08. března 2010, CD

V play-off předvádí zatím kvalitní výkony, v obou zápasech byl vidět, je na hřišti velmi platným hráčem. O probíhajícím play-off jsme si povídali s Karlem Ťopkem.

Ahoj Karle, do play-off jste vstoupili pravou nohou. Jsi spokojený s vedením 2:0 na zápasy?
     
"Vedeme sice 2:0 na zápasy, ale poslední krok je nejtěžší a Liberec nám to určitě nedá zadarmo, o spokojenosti budu hovořit, až Liberec vyřadíme."

Jak hodnotíš oba zápasy? Bylo to to, co jste čekali?
     
"Obě utkání jsme podle mého názoru zvládli i přes některé nevynucené chyby s přehledem, zvítězili jsme, nikdo se zbytečně nezranil a snad nebylo pochyb o tom, kdo jde za výhrou. Liberec nás ničím nepřekvapil, snad jen, když zkoušeli hrát obranu 1-3-1, ale rychle od toho upustili."

V čem se oba zápasy lišily a v čem byly stejné?
     
"Pavel Brus by určitě řekl, že v sobotu hrál soupeř v bílých dresech a v neděli v černých, ale teď vážně. Na rozdíl od prvního utkání jsme ve druhém duelu zbytečně neinkasovali, tím si vytvořili slušný náskok a díky tomu jsme mohli hrát od druhé třetiny uvolněně. Asi někoho překvapím, přestože jsme vstřelili 7 a 9 branek cítím, že výsledek mohl být ještě výraznější v náš prospěch, na druhou stranu pokud dáme v každém utkání 9 golů tak se rozhodně zlobit nebudu." 

Většina hráčů co do výkonu oproti základní části viditelně přidala. Čím to?
     
"Základní část jsme hodili za hlavu, ta nikoho nebude zajímat, máme zkušený tým a všichni vědí, že to nejlepší musíme předvést v play-off a každý k tomu tak přistupuje."

Že už "jde do tuhého" pochopili i fanoušci a vytvořili v obou zápasech skutečně vynikající kulisu. Vnímals jejich podporu?
     
"Kdo by takové fantastické publikum nevnímal? Právě fanoušci jsou tím hnacím motorem našeho zlepšeného výkonu. Před takovou kulisou si nikdo nedovolí vypustit souboj a do všeho jde naplno. Tímto chci všem našim příznivcům za celý tým moc a moc poděkovat…BYLI JSTE ÚŽASNÍ!!!"

S čím jedete do Liberce? Předokládám, že úkol je jasný.
     
"Cílem je ukončit sérii už v sobotu a zbytečně v Liberci nenocovat. Pokud předvedeme zodpovědný výkon, nepochybuji o naší výhře."

Sleduješ ostatní čtvrtfinálové série? V případě postupu narazí Vítkovice pravděpodobně na jednoho z trojice Brno, Chodov, Mladá Boleslav.
     
"Výsledky jsem viděl, nicméně se jimi nezaobírám, soustředím se pouze na sérii Vítkovice – Liberec."

Koho by sis přál ty osobně?
     
"Nad tím nepřemýšlím, nejprve musíme do semifinále postoupit, teprve potom můžeme řešit příštího soupeře. Soupeře si nevybírám, pokud chceme uspět, musíme porazit kohokoliv."

Je teď atmosféra v týmu na té správné hodnotě?
     
"Víme, o co hrajeme. Cítím odhodlání a chuť to společně někam dotáhnout. Když má v zápase někdo slabší chvilku, zbytek ho podrží a jede se dál. Jsme silný kolektiv."

Obhájí letos Vítkovice titul?
     
"Cesta je dlouhá. Je to jen na nás. Dáme-li do zápasů vše co v nás je, přidáme srdíčko a půjdeme štěstí naproti, tak říkám ANO."

Foto: Roša, J.Zerzoň