Vítkovickým ženám příprava na play-off nevyšla.

15. března 2010, Redakce

V posledním utkání nadstavbové části hostily vítkovické extraligové ženy tým Liberce. Utkání bylo poznamenáno tím, že již nemělo vliv na konečné postavení v tabulce ani jednoho ze soupeřů a tak sloužilo kromě boje o prestiž také jako příprava na semifinále play-off, které je na programu již příští víkend úvodním dvojkolem. S nadstavbou se v duchu svého klubového názvu prestižněji rozloučily ženy Liberce a z Ostravy si nakonec odvezly těsnou výhru 6:5.

Utkání začalo ve svižném tempu. Vítkovice daly možnost od začátku kompletním třema formacím a v brance se objevila Dita Ondrejková. Úvod vyšel domácím, již první střídání promáchla v ideální pozici Hašová. Stejná hráčka pak ve svém druhém střídání již branky docílila, když bekhendem trefila chytrou přihrávku Urbánkové přímo pod horní tyčku liberecké branky. I přes převahu domácích hráček však Liberec vyrovnal, po zaspání vítkovické defenzivy se lehkou leč překvapivou střelou prosadila hostující Pařízková. Zbytek třetiny se ale dále odehrával v režii domácích a převaha se promítla i do skóre. Prakticky minutu po vyrovnávacím gólu využily Vítkovice standardní situaci a Tereza Urbánková nekompromisně zavěsila. A hned za další minutu využila nedorozumění v liberecké rozehrávce perfektně umístěnou střelou na vzdálenější tyč Zuzana Macurová. Do kabin se tak odcházelo za stavu 3:1.
 Druhou třetinu však jakoby si o přestávce hráčky navzájem vyměnily dresy. V úvodní třetině mdlý Liberec ožil a začal diktovat tempo utkání, domácí hráčky naopak jakoby usnuly na vavřínech po povedené úvodní třetině a obraz hry se změnil. Hostující hráčky si prakticky po celou třetinu vytvářely tlak a odměnou jim bylo zasloužené vyrovnání vývoje ve skóre. K první brance jim pomohl důraz Koníčkové, která dorazila nastřelení Bartošové. K druhé brance pak zaváhání domácí brankářky při nahození Urbanové. Mohlo být ještě hůře, velkou šanci Paulovičové však Ondrejková zlikvidovala. Jedinou vážnější šanci Vítkovic měla po prostrčení Vašíčkové Kociánová, branku však netrefila. Po dvou třetinách tak byl stav 3:3.
 Jestliže druhá třetina byla ze strany Vítkovic ospalá, nástup do té třetí se dal přirovnat ke kómatu. Už v páté vteřině zazmatkovaly Vítkovice při bránění standardní situace a Bartošová lehkou leč přesnou střelou přes chumel hráček zvýšila skóre. A za další minutu přišel další trest, tentokrát nedůslednou práci obrany a poté i domácí brankářku si vychutnala Matějková. Získaný dvoubrankový náskok přeci jen mírně otupil tlak hostujících hráček, nicméně ani to nevedlo k lepší hře Vítkovic. Ojediněle stojí za zmínku promáchnutí Šrotové v nadějné pozici. Naopak, uhodilo opět na druhé straně. Po souboji za brankou s přispěním těla, zřejmě i ruky natlačila míček kolem tyče do brankoviště Koníčková, kde si jej ke smůle domácích srazila Ondrejková za svá záda. Rozhodčí i přes protesty domácích tento gól uznali. Stav 6:3 osm minut před koncem nedával příliš nadějí a tak sáhly Vítkovice ke hře vabank. Soupeře začaly hlouběji napadat, nicméně se získanými míčky si bohužel nedokázaly nikterak poradit. Šanci měla pouze Hana Sládečková po chytré nahrávce Šrotové, leč na hostující brankářku ještě nevyhrála. A když to nešlo samotným Vítkovicím, musel pomoci Liberec sám. Necelé tři minuty před koncem hostující hráčky namazaly přímo na střed volné Kociánové, která se neukvapila, našla u tyče Hanu Sládečkovou, pro kterou již nebyl problém trefit prázdnou branku. O minutu později opět hostující hráčky zazmatkovaly, Hašová sprintovala za dlouhým nahozením, přičemž byla faulována a následovala trestné střílení. To provedla Klára Kociánová a kličkou do bekhendu bezpečně proměnila a vstřelila tak svůj premiérový extraligový gól. Závěrečnou minutu pak Vítkovice strávily v power-play, leč k žádné šanci to již nevedlo a tak Liberec uhájil těsnou výrhu 5:6.
 Vítkovické ženy čekají boje o medaile s FBŠ Bohemians Praha příští sobotu a neděli na hřištích soupeře, v sobotu a případně neděli 27. a 28.3. pak utkání na domácí půdě. Vítkovické ženy jsou v play-off po čtyřech letech a tak si tyto zápasy rozhodně nenechte ujít a přijďte je podpořit v bojích o medaile!

1.SC WOOW Vítkovice – Prestige floorball club Liberec 5:6 (3:1, 0:2, 2:3)
branky: Hašová (Urbánková), Urbánková (Pastušková), Macurová (Kovalská), H.Sládečková (Kociánová), Kociánová tr.střílení – Pařízková, Koníčková (Bartošová), Urbanová, Bartošová (Sedláková), Matějková (Bartošová), Koníčková (Penzová)

sestava Vítkovic: Ondrejková – Kovalská, Pastušková, Urbánková, Macurová, Hašová – Niemcová, Adamová, Kuzmíková, E.Sládečková, H.Sládečková – Vobořilová, Vašíčková, Kociánová, Gaidová, Šrotová