Semifinálové bitvy jsou zde!

19. března 2010, Redakce

Hon za letošními vítkovickými medailemi začíná gradovat. O nadcházejícím víkendu všechna tři elitní vítkovická mužstva, tzn. mužů, žen a juniorů rozehrají úvodními dvěma zápasy svá semifinálová klání. Dvě z těchto sérií začínají v Ostravě, třetí se na domácí půdě představí až o víkendu následujícím. Představujeme vám jednotlivé série.

Muži: 1.SC WOOW Vítkovice – Billy Boy FBK Sokol Mladá Boleslav

Boj techniky a taktiky s tvrdým, rychlým a důrazným florbalem. Tak by se dala charakterizovat tato série. Utkání s Mladou Boleslaví jsou vždy vyhrocené a plné emocí. Jedná se o reprízu loňského i předloňského semifinále, kde si Vítkovice při cestě za titulem poradily s tímto soupeřem vždy jednoznačně 3:0 na zápasy. Mladá Boleslav jistojistě touží po odplatě, Vítkovice po obhajobě titulu. V základní části skončil tým z města škodovek na třetím místě, primát si připsal v počtu vstřelených branek, kterých dokázal v soutěži spolu s Tatranem Střešovice vsítit nejvíce. V letošní sezóně odehraných vzájemných zápasech si soupeři navzájem vykrádali svá domácí prostředí, Vítkovice vyhrály venku 5:2, Mladá Boleslav na Dubině 5:4 po samostatných nájezdech. Ve svých čtvrtfinálových bojích si Boleslav připsala jedno zaváhání a v sérii s pražským SSK Future vyhrála na zápasy 3:1. Ve vítkovickém dresu by se již měl objevit v sestavě domácí kapitán Pavel Brus, hosté budou tradičně spoléhat na svou útočnou hvězdu Petra Novotného a řízného beka Štěpána Slaného.

1. semifinále: sobota 17:00 SC Dubina - rozhodčí Nováček, Vašíček
2. semifinále: neděle 17:00 SC Dubina - rozhodčí Galvas, Mikula

(utkání bude ze záznamu vysíláno tentýž den od 22:15h na programu ČT4 sport)


Ženy: FBŠ Bohemians – 1.SC WOOW Vítkovice

Vítkovické ženy se po čtyřech letech vrací do bojů o medaile. Soupeř jim v tom bude nadmíru zdatný, družstvo klokanek, které po základní části skončilo na druhé pozici. Vzájemná utkání těchto soupeřů vždy přináší rychlý a bojovný florbal a i od této série se dají očekávat dramatické zápletky. Během sezóny se utkali soupeři již čtyřikrát s vyrovnanou bilancí, Vítkovice vyhrály 5:3 a 6:5 po samostatných nájezdech, Bohemians pak 5:2 a 7:3. Tým klokanek táhne především suverénně nejproduktivnější hráčka základní části extraligy žen Eliška Křížová, pikantní bude souboj pro další čtyři hráčky soupeřek Zuzanu Jelínkovou, Nikolu Černou, Lucii Szotkowskou a Pavlu Theodosisovou, které ve vítkovickém dresu před působením v Bohemians strávily větší či menší úseky svých kariér. Vítkovické ženy před zápasy trápí poměrně značné zdravotní problémy v kádru, nicméně o svou medailovou šanci se určitě poperou ze všech sil, série začíná v Praze.

1. semifinále: sobota 19:30 SH Děkanka Praha - rozhodčí Sýkora M., Sýkora O.
2. semifinále: neděle 15:00 SH Děkanka Praha - rozhodčí Rys, Kunz


Junioři: 1.SC WOOW Vítkovice – Bulldogs Brno

Junioři letos prozatím proplouvají svou soutěží jako nůž máslem, nejinak tomu bylo i ve čtvrtfinále, kdy vyřadily Liberec v poměru 3:0 na zápasy. Nyní je čeká těžší oříšek v podobně juniorů brněnských buldoků. Ti se dostali do semifinále poté, co vyřadili ostravský Bix 3:2 na zápasy a potvrdili tak svou čtvrtou pozici po základní části 1.ligy juniorů. Vítkovičtí junioři však chtějí do finále a že jsou v sérii mírným favoritem napovídají i vzájemná utkání ze základní části, kdy se v obou radovali mladí borci rytíře Vítka. Hostující tým však zcela jistě neprodá kůži lacino, můžeme očekávat fyzicky náročný a brankově bohatý florbal. Hlavními tahouny týmu je produktivní dvojice Tom Ondrušek a Jan Daler, která se stará o převážnou většinu branek buldoků. Vítkovičtí junioři naopak nabídnou kompaktní hru spoléhající na celkové aktivní pojetí.

1. semifinále: sobota 20:00 SC Dubina - rozhodčí Kotala, Hála P.
2. semifinále: neděle 13:45 SC Dubina - rozhodčí Both, Waliczko

Přijďte vítkovické týmy při bojích o medaile podpořit svými hlasivkami, určitě se bude na co dívat!