Vítkovice vedou v sérii 2:0!

21. března 2010, CD

První semifinále se proměnilo v dramatickou bitvu, kterou ale obhájce titulu zvládl. Rozhodující branku dal Kološ v 53.minutě z trestného střílení. Hodně emotivní druhé semifinále získaly Vítkovice pro sebe divokým vítězstvím 12:6. aktualizováno.

 

V sobotu i v neděli byl k vidění velmi tvrdý sport. Florbalisté Vítkovic nakonec oba zápasy vyhráli. Sobotní těšně, v neděli otáčeli nepříznivý výsledek z první třetiny a nakonec v emočně vypjatém závěru vyhráli 12:6. Utkání tak připoměla loňskou sérii, kdy po první těsnějším vítězství (7:4) Vítkovice ve druhém utkání v přestřelce urvaly druhý bod v sérii. Jen tehdy to bylo 11:7.

      Obě letošní domácí semifinále se odehrávala před vynikající kulisou více než pěti stovek diváků. A ti se nenudili. V sobotu šly Vítkovice rychle do vedení, když využily dvě přesilovky v první třetině. Vidět v nich byl především kapitán Pavel Brus, který se vrátil na hřiště v plné zbroji, byť jen na přesilovky. Soupeři se tahali o výsledek, rozhodující okamžik přišel v 53.minutě, kdy Petr Kološ z nařízeného trestného střílení zvyšoval na 5:3. Hosté pak jen snížili 14 vteřin před koncem na konečných 5:4.

      Neděle byla emotivnější. Vítkovice i Mladá Boleslav, oba týmy chtěly vyhrát a udělaly pro to všechno. Vítkovice nastřílely více branek.
      Na branku Tokoše ze sedmé minuty ještě stačili hosté do přestávky dvěmi zásahy odpovědět, druhá třetina byla však v režii Vítkovic. Hned v její první minutě jel opět trestné střílení Petr Kološ, ale tentokrát neuspěl. Chuť si ale spravil o pár chvil později parádní akcí a nekompromisní střelou. A když jej do minuty napodobil Jan Jelínek, Vítkovice vedly. Boleslav stačila ještě vyrovnat, ale pak se o slovo důrazně přihlásil Milan Tomašík. Nejprve vymíchal hostujícího obránce v situaci 1 na 1 a prostřelil i Korába, poté trefil tyč (jednu z mnoha toho večera) a míček do branky vrátil Karel Ťopek. Na další snížení Ekla odpověděl opět Tomašík, když další tvrdou ranou tahem zvýšil na 6:4. Ještě do přestávky předvedli brilantní akci Tokoš s Martinem Vladařem, Vladař zakončoval blafákem efektně i efektivně. Ve 40.minutě se opět připoměl Slaný, když srazil vynikajícího Tomašíka a byl vyloučen.
      Slaného přestupek potrestal krátce po začátku 3.třetiny přesilovkový hráč Pavel Brus. Pak sice dvěmi góly snížil nejlepší hráč Mladé Boleslavi Fojta, ale utkání vrátil do jasných kolejí skvělou individuální akci Lehtinen a z jeho přihrávky těžící Martin Tokoš. Hosté pak přitvrdili opravdu daleko za hranici fair play. Bouškův faul potrestoval Milan Tomašík a zkompletoval hattrick. Když pak za pár chvil opět fauloval Brychca, schylovalo se k maléru, adrenalin cloumal všemi v hale. V oslabení utekl zranění Suchánek, Kološe hodil Slaný přes mantinel u vlastní střídačky a korunu všemu nasadil brutální faul Novotného na Tomašíka, po němž musel být zkrvavený hráč Vítkovic převezen do nemocnice. Rozhodčí tento útok loktem na hlavu nepochopitelně neposoudili ani jako faul. Olej do ohně pak dlouhou chvíli vydatně přiléval vyloučený hráč Mladé Boleslavi Brychca, jeho slovní potyčka s divákem přerostla ve fyzický kontakt. Případem se bude zabývat disciplinární komise ČFbU. Petr Novotný obdržel za bránění spoluhráče ČK3. Utkání se po sklidnění všech emocí dohrálo. Vítkovice přidaly v přesilovkách ještě další dvě, již nic neřešící, branky.

detail 1.semifinále: http://sskvitkovice.cz/zapasy.php?idz=2478
online: http://online.cfbu.cz/online-24846.htm

detail 2.semifinále: http://sskvitkovice.cz/zapasy.php?idz=2479&tym=1
online: http://online.cfbu.cz/online-24848.htm

Foto: Roša