Dorost na výbornou

29. března 2010, Redakce

V sobotu 27.března se konal na Fat Pipe aréně turnaj dorostenců. Soupeřem našich kluků byly mužstva Torpéda Havířov a Slávie Havířov.

1.SC WOOW Vítkovice - Torpédo Havířov  8:2
Torpédo Havířov je soupeř, ke kterému je třeba mít respekt v jakékoli žákovské, či dorostenecké kategorii. Vzhledem ke skutečnosti, že většina hráčů dorostu odjela s juniorkou do Brna , zůstala zodpovědnost na 1 pětce dorostu a starších žácích. Utkání začalo s respektem , nicméně po 5 minutách hry 1.třetiny jsme přešli do aktivního presingu. Výsledkem bylo vedení ve 12 minutě 3:0. Do konce třetiny ještě Torpédo stačilo korigovat na 3:1, ale hru jsme měli již pod kontrolou. Do druhé třetiny jsme nastoupili se stejnou taktikou, nicméně Torpédo několikrát bezprostředně zahrozilo samostatnými brejky, které vyplynuly z chyb v obrané fázi hry. Stav se změnil až ke konci třetiny , kdy skóroval Adam Zbořil a následně za 2 minuty Tomáš Kasinec. Obraz hry se neměnil ani ve třetí třetině jen byl doplněn velkým množstvím nepoměněných šancí ze strany Vítkovic.
Konečný výsledek 8:2 odpovídá předvedené hře. Z hráčů nutno vyzdvihnout výkon Lukáše Horkela a kapitána Tomáše Kasince, který svou dobře zvládnutou funkci kapitána okořenil 4 vstřelenými brankami.

1.SC WOOW Vítkovice - Slávia Havířov  15:4
Po hodinové pauze jsme nastoupili proti týmu Slávie Havířov. Přestože se toto mužstvo nachází na posledním místě tabulky, má ve svém středu velmi silové a rychlé hráče, kteří jsou schopni se "probít" celým hřištěm a dát gól. To jsme koneckonců mohli vidět v utkání, kdy hráli proti BiXu a vstřelili jim 4 góly. Utkání dle očekávání začalo ve velmi běhavém stylu. Ve 3 minutě se nám podařilo vstřelit první gól, nic však nenaznačovalo, že by měl být zápas pouze otázkou počtu vstřelených branek ze strany Vítkovic.Teprve ve 13.minutě gólem Patrika Michalíka 14. minutě, kdy skóroval Ondřej Ohanka , jsme navýšili skóre na 3:0. Soupeř však ještě do konce třetiny stav zkorigoval na 3:1.Do poloviny 2. třetiny ještě soupeř stačil držet krok s nasazeným tempem utkání , ale od 8.minuty gólem Davida Záhořanského se utkání odvíjelo již podle taktovky Vítkovic. Množství šancí na straně Vítkovic stačilo na stav po druhé třetině 6:2. Třetí třetina již byla opravdu jen otázkou výše konečného skóre - skončila 9:2 a celkový stav utkání zůstal na konečných 15:4 .

Kluci odvedli výborný kolektivní výkon a patří jim za to dík.