Pavel Brus: Máme to ve svých rukou!

29. března 2010, CD

Vítkovický kapitán je již připraven naskočit do utkání od začátku. O šancích na obhajobu titulu, o minulých sezonách, o semifinálovém boji s Mladou Boleslaví i o nepříjemném incidentu na konci sobotního semifinále na hřišti soupeře.

 


Gratulujï k postupu do třetího finále v řadě. Před dvěmi lety do něj dovedl Vítkovice kapitán Vladař, pak Folta, teď ty. Je to v něčem jiné?
"Děkuji za gratulaci, jsme rádi, že jsme potvrdili své kvality a i přes vyhrocenou atmosféru si s chladnou hlavou došli pro postup a zase dokázali, že v hlavách máme jasno v tom, o co hrajeme. Těžko srovnávat předešlé série a už vůbec bych nepřikládal váhu k tomu, kdo měl na ruce pár proužků navíc. Jsem přesvědčený o tom, že kdokoliv byl na hřišti, tak se snažil ze sebe dostat maximum. Ať už byl kapitán Martin, Dan, nebo já, tak cíl je stejný a to je nejdůležitější! Jediné, v čem je to jiné, je, že předešlé dvě sezóny skončily a to, jak dopadne tato, máme ve svých rukou!"

Dají se porovnat situace, v nichž vstupovaly Vítkovice do finálové série?
"Každý to vidí asi trošku jinak, ale pokud to mohu hodnotit já, tak asi takto. Před dvěma lety, kdy jsem poprvé postoupili do finále, jsme celé play-off odehráli snad v 10ti lidech, obrátili jsme sérii s Brnem z 0:2 na 3:2 a proti sebevědomé Boleslavi jsme se dostali do finále, kde nám zákonitě došly síly. A Tatran byl tehdy favoritem. A pro nás byla sezóna úspěšná. Loni byla situace jiná, celou sezónu jsme více méňe dominovali a v play-off jsme ve skvělém finále potvrdili, co jsme si před sezónou řekli. A letos..? Pro nás naprosto nová situace. Od poháru mistrů, přes odchody, posily a kritiku v průběhu sezóny jsme opět ve finále a opět chceme titul. Nebudu se však k sérii vyjadřovat na adresu Tatranu, tak jako na to doplatili hráči z MB."

Jaké jsou šance obhájit titul?
"My víme za čím jdeme a co pro to musíme udělat. Každý hráč, co teď ve Vítkovicích je, má můj obdiv za to, jak hraje a s jakou vůlí a odhodláním jde do zápasů. Težko bych hledal hráče, kteří by mohli hrát lepší florbal v Česku. Takže šance jsou velké, větší než si uvědomujeme!"

Co ti nejvíc utkvělo v paměti z loňské pětizápasové bitvy s Tatranem?
"Tak nějak všechno. Pamatuju si snad každý okamžik od prvího zápasu, přes předzápasové rituály po ten opojný okamžik na konci!"

Jak těžké bylo postoupit potřetí přes Boleslav?
"Boleslav je těžký soupeř a to, co nemají v technice a taktice, nahrazují bojovností a důrazem, což nám činí problémy. Troufám si říct, že pro nás nejhorší soupeř v lize svou nevyzpytatelností a zarputilostí."

Hráči dělají svým stylem hry čest jménu města, jak moc semifinále bolelo?
"Na mě tahle otázka moc nesedí, protože kromě sobotního utkání jsem v podstatě nehrál. Ale jako každé play-off to bolelo. Ale myslím si, že více by mohly vyprávět naše florbalové hole :-)."

Jaká byla atmosféra doma na Dubině a pak v Mladé Boleslavi?
"Naši fanoušci byli skvělí a dokázali rozpoutat doslova peklo na Dubině, což nás hnalo dopředu. Srdečně jim za to děkujeme a doufáme, že jejich forma, tak jako naše, bude gradovat! Avšak i v Mladé Boleslavi byli fanoušci podporou pro domácí publikum, šli slyšet a je fajn, že florbal už má takovou podporu ve svých městech. Nicméně doufám, že boleslavští se alespoň omluví za nepříjemný incident, který se stal na konci sobotního zápasu, kdy podle mých informací otec Lukáše Brychcy udeřil našeho zdravotníha Ottu Sklenovského pěstí do obličeje. Tento incident jsem s rozhočími řešil a beru zodpovědnost na sebe za to, že jsem celou situaci špatně nahlásil rozhodčím, protože to bylo po utkání a sám jsem nevěděl, co se stalo. My jsme vyhráli na poli sportovním, což je hlavní, ale doufám, že alespoň omluva by byla vhodná."

Dá se tvoje pozice přesilovkového žolíka srovnat s loňskou pozicí Daniela Folty?
"Zatím to tak možná vypadá, naštěstí jsem nehrál čtvrtfinále a tak jsem si snad ještě nevystřílel střelný prach :-). Hlavní ale je, že nám už přesilovky konečně jdou."

Jsi herně připraven odehrát celé utkání?
"Už ano!"

Foto: Roša, J.Zerzoň