Tomáš Sladký: Chci oslavit s kamarády titul!

31. března 2010, Redakce

Loni byl tahounem Vítkovic v play-off. Jeho půlroční angažmá v mateřských Vítkovicích bylo tím posledním dílem skládanky, která když se sestaví, má na sobě nápis "Mistři". Sezonu 2009/10 prožil opět ve Švýcarsku, v klubu Walkirch St.Gallen, s nímž se nakonec neprobojoval do play-off, ale nejvyšší soutěž zachránil. Přinášíme krátký rozhovor o letošním play-off s vítkovických odchovancem Tomášem Sladkým.

Sleduješ tažení Vítkovic play-off?
"Zdravíčko všem do Vítkovic! Samozřejmě, že sleduji a velmi intenzivně prožívám i tady, v Americe."

Viděls nějaké přesosy na internetu přes TV-COM nebo na ČT4 SPORT?
"Díval jsem se na všechny zápasy, co byly na internetu, a ne jen jednou... Nevím, co bych si tady bez počítače počal. V televizi je všechno dobře vidět, takže si některé florbalově zajímavé situace prohlížím i několikrát za sebou."

Přijedeš se podívat na finálové zápasy do Prahy či Ostravy?
"Do Švýcarska se vracím z Atlanty v pátek ráno, 9.dubna. Jelikož kluci v pohodě dokráčeli do finále, nenechám si tenhle florblový svátek v Ostravě ujít! Takže hned v pátek večer budu pokračovat směr "domov" a v sobotu už budu prožívat určitě krásný zápas na zaplněném stadionu osobně."

Jak zatím hodnotíš letošní play-off Fortuna extraligy "z vnějšku"? Je obsazení finále spravedlivé?
"Samotné playoff probíhá podle papírových předpokladů. Hlavně se ale zaměřuji na hru Vítkovic. Hodnotit ji veřejně zatím nebudu, protože nechci klukům "mazat med kolem huby":) Herní styl a přístup hráčů se mi moc líbí a i to je jeden z faktorů, který momentálně ovlivňuje mé příští působiště. Obsazení finále je naprosto zasloužené, se vší úctou k Chodovu, v současnosti stále konkurent Vítkovic a Tatranu v extralize chybí."

Jak hodnotíš čtvrtfinále s Libercem a semifinále s Boleslaví?
"Ten vývoj jsem sledoval dost detailně, s Libercem to byla příprava na Boleslav, s Boleslaví to byla příprava na finále. Tu semifinálovou sérii už rozebrala florbalová veřejnost a u některých názorů jsem se opravdu pobavil, za což velice děkuji!"

Jaké šance dáváš Vítkovicím ve finále? Na kolik zápasů se série protáhne?
"Už se straně moc těším zase na florbal v celé své kráse a jsem opravdu rád, že opět zažiju tu nádhernou finálovou atmosféru, i v pozici diváka. Pro takové zápasy se florbal dělá a hrát před nažhavenou zaplněnou halou je opravdu zážitek! Prognózy opět nechám našim odborníkům. Pokud Vítkovice dodrží pokyny trenéra, využijí zkušenosti z posledních dvou finálových sérií a pokud se budou svou hrou opět bavit naplno, pak vidím šanci na titul velice reálně. Proč taky tak spěchám do Ostravy? Abys s kamarády oslavil další titul!!!"

Jak vypadá tvé další florbalové cestování? Vrátíš se do Vítkovic nebo plánuješ opět další misi v zahraničí?
"Vše je opět otevřené. Času je ale pořád ještě dost. Jelikož se magisterský obor mého studia v Olomouci opět neotevřel, mohl bych ještě zůstat v zahraničí. Zohledňovat ale už musím i herní přípravu na případnou účast na prosincovém MS ve Finsku."

Rozhovor: Roman Sladký
Foto: Roša, Jiří Zerzoň