Senzační vstup Vítkovic do finálové série!

03. dubna 2010, Oliv

V zaplněné hale, hnáni mohutnou podporou svých fanoušků, předvedly Vítkovice výborný výkon a nasázeli Tatranu krásných 8 branek. Tatran se dokázal prosadit pouze jedinkrát a to ve své přesilovce.

      Vítkovicím se povedl vstup do utkání. Fanoušci je hnali do útoku už od prvních sekund hlasitým skandováním a to  dokázali hráči odměnit už po 27 vteřinách. Pavel Brus vystřelil z půlky, jeho střelu tečoval Marek Deutch a ta obloučkem zaplachtila za bezmocného Kafku. Vítkovice byli od začátku utkání aktivnější než Tatran, ten jakoby překvapen brzkým gólem nedovedl najít recept, jak se prosadit přes kompaktní Vítkovickou obranu. Během prvních dvanácti minut se Tatran dostal pouze k jediné střele na branku. Poté nabídl Tatranu šanci na srovnání faulující Patrik Suchánek, ale ani tuto šanci Tatran nevyužil. Vyrovnání přišlo na konci 18.minuty při dalším vyloučení, tentokrát Turky Lehtinena. Jedlička nabil Pahlenovi číhajícímu u tyčky a ten se nemýlil. V poslední minutě 1.třetiny se opět prosadily Vítkovice. Gól včak nebyl uznán pro předchozí odpískání faulu Marka Deutsche. Vítkovice přijali omluvu rozhodčího Sýkory za neponechanou výhodu a soustředili se na svou přesilovku. A tu se jim podařilo využít! V čase 19.39 se podruhé v utkání prosadil Pavel Brus. Ze svého místa na levém křídle si vyběhl do středu hřiště a umístěnou střelou vymetl roh branky.

      Do začátku druhé třetiny nastoupil Tatran pouze na dvě pětky a začal být trochu aktivnější. Šance Pahlena, Jedličky a Deutche lapil Marcel Suchánek. Ve 27.minutě to ovšem byly opět Vítkovice, kdo oslavoval další branku. Petr Kološ našel volného Tomašíka a ten si nádherně naběhl do bezprostřední blízkosti před Kafku a nedal mu šanci. Vítkovice nepolevili a za necelé dvě minuty přidali další branku. Lukáš Hrubý rozehrál standartku na Pavla Bruse a ten se potřetí v utkání prosadil. Směr jeho střely z levého křídla těsně před brankou usměrnil svým tělem stínící  Martin Vladař. Branka tak byla připsána Pavlu Brusovi a ten mohl oslavit hattrick. Za pouhých 44 vteřin lovil míček za svými zády Kafka už po páte. Patrik Suchánek vystihl rozehrávku Tatranu a jeho střela propadla Kafkovi pod loktem do branky. Hned na to vystřídal Kafku ve střešovické brance náhradník Martin Zich.  Vítkovice nadále ovládali hru a nepouštěli Tatran téměř vůbec na svou polovinu. Stav 1:5 vydržel až do konce druhé třetiny.

      Do třetí třetiny předvedli perfektní vstup opět Vítkovice a to parádní akcí. Petr Kološ poslal dlouhou přihrávku na Martina Vladaře číhajícího za obránci Tatranu a ten s přehledem zakončil. Vysoké vedení Vítkovic oslavovali fanoušci mohutným fanděním a hnali Vítkovice do dalších a dalších útoků. V čase 46:04 je hráči opět odměnili další brankou do střešovické sítě. Tentokrát se prosazuje Petr Kološ po asistenci Milana Tomašíka. Tatran si poté bere oddechový čas a nasazuje zpět do hry svou třetí formaci. V 51.minutě předvedli nádhernou souhru dva Martinové. Vladař nádherně naservíroval míček před odkrytou branku Tokošovi a ten jeho nabídku využil.  Do konce třetiny šance na obou stranách dokázali zlikvidovat gólmani. Žádná branka nepadla a tak konečné skóre Tatran - Vítkovice 1:8.

      Vítkovice se ujaly vedení ve finálové sérii 1:0 a dnes ve 21hodin můžeme sledovat na ČT4 její pokračování!

foto: Martin Neužil