Vítkovické juniorky zakončily sezónu

05. dubna 2010, CD

Ve dnech 27-28.3.2010 se odehrála nádstavba 1.ligy juniorek, kde naše juniorky senzačně postoupily. Tento rok bylo pořádajícím městem Dvůr Králové. K postupu nám stočilo vyhrát dva zápasy,což se nejevilo jako nesplnitelný výkon. Do Dvora jsme přicestovali už o den dříve, abychom se fyzicky připravili na náročný víkend...

 

      První hrací den nás čekaly celky Trutnova a Ždáru nad Sázavou. První utkání s vítězem III. divize Trutnovem se hned od začátku nevyvíjel podle našich představ, protože hned v prvních minutách byla mimo hru jedna z našich opor Klárka Kociánová, které po zásahu hokejkou vylomila soupeřka polovinu předního zubu. Vyloučení na pět minut se ale nekonalo, ikdyž  by mělo být zcela na místě. Psychické rozhození se podepsalo i na hře, takže do druhé třetiny jsme vstupovali s ne příliš úspěšným skórem 5-1 pro soupeře a s celkovým počtem 8 vyloučeních. V tu chvíli nás ale dokázali trenéři tak vyhecovat, že konečný výsledek 5-5 mluví za vše. A to musíme podotknout že posledních 5 minut jsme hráli ve čtyřech, když Kristýna Gazurová nešťastně zasáhla soupeřku do nosu a šla na trestnou lavici .To ovšem nezabránilo Kláře Kociánové, aby se pomstila vyrovnáním n a 5-5. A v poslední minutě šla dokonce sama na branku, bohužel ale neproměnila. Tento zápas byl hodnocen jako nejlepší v celé nadstavbě a rozhodčí se netajili tím, že si přáli, abychom svůj obrat dotáhly dokonce. Takže souhrn toho zápasu zní 5-5, 8 vyloučení z toho dokonce i brankářky, vylomený zub a krásný kolektivní výkon.

      Na druhý zápas jsme byly pěkně vyhecované a adrenalin nám stoupal výš a výš. Na začátku jsme se neobvykle dostaly do vedení, což je pro nás spíše nevýhodou. Netrvalo dlouho a stav byl opět v náš neprospěch. V třetí třetině byl stav 4-2 pro Ždár. To nás ale nevyvedlo z míry a během minuty jsme snížily na 4-3 a rozhodně jsme chtěli vyhrát. Síly nás bohužel pomalu opouštěly, ale každý z modrobílé armády nechal na hřišti plíce. Bohužel to nestačilo a konečný stav byl 5-3. Po tomto utkání byla nálada poněkud pokleslá, protože nám bylo jasné,že dvě vítězství nebudou a některé hráčky přepadla melancholie. Nakonec jsme se ale dozvěděly, že naděje ještě nejsou ztraceny a kdyby následující den Slavičín porazil Trutnov, šly bychom do play-off my.

      Další den v neděli jsme bezpodmínečně musely porazit celek z Jičína, který se jevil jako nejslabší tým turnaje. Zápas probíhal podle tradičního scénáře- po první třetině 2-1 pro Jičín  jsme druhou třetinu nepustily soupeřky doslova k míčku, ale smůla se nám lepila na lopaty. Až v úplném závěru propálila vše, co jí stálo v cestě, Silvie Kovalská. V třetí třetině už byla smůla prolomena a zápas skončil v poklidném tempu 4-2 pro nás. Poté o našem bytí a nebytí rozhodoval Slavičín, který bohužel Trutnov nedokázal porazit a tak naše působení v této sezóně skončilo.

      Velké díky patří našim netradičním trenérům, tedy spíše koučům, kteří nás dokázali neskutečně vyhecovat, tak, že každá z nás podala svůj nejlepší výkon. Jmenovitě to byli Jaromír Veselý, Petr Koštěl a Petr Kocián. 

      Hrály jsme ve složení: Anna Meischnerová, Tereza Voláková, Dominika Koštělová, Silvie Kovalská, Kateřina Nováčková, Klára Kociánová, Jana Zamastilová, Kristýna Gazurová, Karolína Popelářová, Magdaléna Janková, Adéla Nytrová, Marie Holušová, Tereza  Slowiková, Lucie Miksová, Romana Haunerová.

Dále s námi v sezóně nastupovaly: Lucie Šrotová, Dita Ondrejková, Tamara Hašová, Tereza Urbánková, Hana Sládečková, Eva Sládečková, Bára Gojová, Nikol Malinová, Nikol Zachníková a Irena Hlaváčová. Myslím, že celé působení nás juniorek v této sezóně vystihuje náš pokřik:
Together Everyone Achieves More!!!!! Come on team!!!!!

 


Zápasy vítkovických juniorek:

1.SC WOOW Vítkovice – FBK 001 Trutnov 5:5 (1:2, 1:3, 3:0)
branky: Gazurová(Miksová), Slowiková, Slowiková(Meichsnerová), Haunerová(Slowiková), Kociánová(Koštělová) – Romančáková, Koláčná(Kubíčková), Koláčná, Kubíčková(Janková), Culková


FBK Žďár nad Sázavou – 1.SC WOOW Vítkovice 5:3 (1:1, 3:1, 2:2)
branky: Federselová, Holemářová(Flídrová), Federselová(Kuncová), Švarcová(Adlerová), Bednářová(Federselová) – Nytrová(Holušová), Kociánová(Voláková), Zamastilová(Gazurová)


FBK Jičín – 1.SC WOOW Vítkovice 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
branky: Valterová, Chlumská(Floriánová) – Holušová(Slowiková), Kovalská, Janková(Haunerová), Haunerová(Slowiková)