Patrik Suchánek: Mě jen tak něco nezastaví!

06. dubna 2010, CD

Ve finále se za Vítkovice bije na novém postě. Na levém křídle prvního útoku. Ryšavý štírek s dělovou střelou Patrik Suchánek zve všechny fanoušky na finálová utkání na zimním stadione v Ostravě-Porubě! Fanoušky chválil i za hojnou účast na zápasech v Praze!

 

Čau Patriku. Úvodní finálové zápasy byly jako noc a den. Hodně lidí tipovalo, že po víkendu to bude 1:1 na zápasy, ale že po takových výsledcích asi nikdo. Jak si vysvětluješ nevyrovnanost výkonů obou týmů?
"Takové výsledky určitě nikdo nečekal. Nevím, čím to bylo. Páteční zápas se nám hodně vydařil, hráli jsem skvěle do obrany a Tatran k ničemu moc nepustili. A sobotní duel byl podobný, jen v opačném provedení. Nedávali jsem šance, které jsem měli. Sám jsem jich měl několik. A zase naopak Tatran proměnil skoro všechno."

V pátek jsi nastoupil na křídle prvního útoku. Kdysi jsi v útoku hrával. Přesto, jaká to byla pro tebe změna?
"Kdysi jsem v útoku hrával, ale je to už dlouho. Musel jsem oprášit vzpomínky, jak se to hraje před brankou soupeře!:D Změna to je celkem podstatná. Více se tam běhá."

S jakými pokyny tě trenér Mrázek postavil do útoku a proč? Po návratu Pavla Bruse do sestavy se dopředu neposunul Jelínek či Lehtinen, kteří již v sezoně v útoku odehráli řadu zápasů, nýbrž ty.
"Pokyny jsem nedostal tak nějak žádné, věděl jsem co hrajeme, takže nebylo třeba. Na tréninku si nás Mráza zavolal spolu s Jelenem a řekl, kdo bude v útoku a kdo v obraně:)."

Sobota se Vítkovicím nevyvedla, naopak Tatranu se dařilo, na co šáhl. Tys chvíli před koncem vztekle práskl hokejkou o zelený koberec a zbytek zápasu jsi strávil v osobním trestu mimo střídačku. Co se stalo? Proč ta reakce?
"Dostal jsem na sebe neuvěřitelný vztek, protože Máca vyrazil střelu domácích, já jsem byl před naší brankou a chtěl jsem odkopnout míček do rohu hříště, aby se to uklidnilo před naší brankou. Ale balónek mi přeskočil botu a poté ho Fridrich dorazil do brány. Takže jsem byl naštvaný jen sám na sebe za špatně odvedenou práci."
 
Z brankoviště se pak za tebou rozeběhl bratr Marcel. Co ti říkal?
"Máca mi jenom řekl, ať jsem v klidu :)"
 
Na začátku 2.finále jsi odkulhal na střídačku a masér Otto Sklenovský se věnoval tvému kolenu. Je všechno v pořádku?
"Mě jen tak něco nezastaví!:D jenom jsem si narazil koleno o mantinel.. nebo o co to bylo, už ani nevím. A Otto "Kličko" mě dal do pořádku :)"
 
Jak se ti líbila atmosféra na Podvinném mlýně a na Letné? Vnímal jsi vítkovické fanoušky?
"Amosféra byla nejvííc luxusní:) Oba dva dny jsme měli na tribunách převahu. Takže děkuji fanouškům, kteří jeli s námi do Prahy. I těm, kteří nás podporovali doma :). Samozřejmě, že jsem je vnímal. Nejde je nevnímat! Jsou pro nás hnací síla!"

Jakou by sis přál na domácí finálová klání návštěvu? Hraje se na zimním stadioně v Ostravě-Porubě, máš tamní prostředí rád?
"Přál bych si takovou, jaká byla minulou sezonu a klidně i více! Bylo to neskutečné, hrát před tolika lidmi. Takže všechny zvu!:) A prostředí na zimáku mám moc rád."

Budou Vítkovice v neděli slavit titul?
"Budeme dělat všechno pro to, aby se tak stalo! :)"

Rozhovor s Patrikem Suchánkem: Roman Sladký
Foto: Roša