Vítkovice vedení neudržely, rozhodovat se bude v pátém zápase!

11. dubna 2010, CD

V neděli viděli diváci na zimním stadionu v Ostravě-Porubě a také u televizních obrazovek konečně vyrovnané finále. Bohužel s nešťastným koncem pro Vítkovice. Po výsledku 3:4 z pohledu Vítkovic se série k pátému zápasu stěhuje do Prahy.

 

Vítkovice měly do zápasu skvělý vstup. Ve velké formě hrající Petr Kološ stejně jako v sobotu, tak i v nedělním zápase otevřel skóre střelou z dálky! Psala se třetí minuta. Tatran se ale nevzdal a působil velmi aktivně, dobře hrající Olšiak několikrát provětral obranu Vítkovic. V 7.minutě explodoval nabitý zimák znovu. Brusovu jedovku tečoval do šibenice Tokoš, ale rozhodčí jeho gól neuznali pro hru vysokou holí. V 17.minutě ale obral Martin Tokoš o míček Podhráského a kličkou do bekhendu překonal vysunuvšího se Kafku! 2:0 po první třetině.

      Ve druhé části byli aktivnější hosté. Ve 27.minutě byl opět v hlavní roli Tokoš, tentokrát byl ovšem potrestán dvouminutovým trestem. Odseděl si však pouze 4 vteřiny, neboť jeho trest uťal gólovou ranou Deutsch. Střešovice byly poté velmi aktivní, říkaly si hodně nahlas o vyrovnání, proti byl ale vynikající Marcel Suchánek. Ve 39.minutě srazil zbytečně Lehtinena tvrdě hrající Princ. Ani on si však na trestné židličce dlouho nepobyl. Patrik Suchánek si vyměnil krátké přihrávky s Tomašíkem a pak míček přišpendlil pod víko Kafkovy branky! I podruhé odcházely Vítkovice do kabin s dvoubrankovým náskokem.

      Poslední třetinu si šel opět odpočinout na trestnou židličku Tokoš, v oslabení ale obral Richtera o míček Tomašík a už už se chystal sám na Kafku. Richter, sbírající si zlomenou hokejku, mu však aktivním pohybem zabránil v pohybu. Bylo nařízeno trestné střílení, které však Kološovi Kafka kryl. Možná rozhodující moment, protože poté se nadechli hosté k velkému obratu. V 50.minutě procedil přes Suchánka míček Fridrich. Vítkovice pak dostaly možnost opět odskočit při vyloučení Ullmanna, ale kromě Kafkou lapené střely Tomašíka se na nic nezmohly. A tak přišel trest. Von der Pahlen vystihl rozehrávku Jelínka a posunul na úplně volného Jedličku, který bez problémů vyrovnal. Tatran pak ještě více přitlačil a Marcela Suchánka několikrát v krátkém sledu zachránila tyč! Na druhé straně se zjevil před Kafkou Tokoš, ale nezpracoval ideálně a nakonec míček zašlápl. V čase 59:30 zahrával Tatran trestný úder na úrovni velkého brankoviště. Trenér Zahálka si vybral oddechový čas a to se vyplatilo. Fridrich našel naprosto volného Jedličku a ten opět do prázdné branky strhl vedení na stranu hostí. Pak si vzal time-out i domácí lodivod Mrázek. Chvíli před koncem po Kološově ráně se už už křičelo "gól", ale míček v Kafkově síti nebyl.

      Vítkovice promarnily mečbol, Tatran utekl hrobníkovi z lopaty. Série se stěhuje do Prahy k pátému rozhodujícími zápasu. Je zde paralela s loňskou sezonou. Vítkovice vedly v sérii 1:0, pak 2:1, Tatran se pokaždé dotáhl, i loni s vypětím všech sil dokonce až na nájezdy. Jediný rozdíl je v domácích prostředích. Teď se pátý zápas, zápas "o všechno", odehraje v Praze. A to v úterý v 18:00 v hale Sparty na Letné!

Foto: Roša