Stříbrní!

14. dubna 2010, CD

Prospaný úvod pátého finále stál Vítkovice zlato. Letošní sezona je pro A-tým Vítkovic stříbrná.

Přecpaná hala Sparty sledovala souboj nejlepších českých týmů. Vítkovický brankář Marcel Suchánek do zápasu ale neměl šťastný vstup a již po čtyřech minutách a třech inkasovaných brankách střídal. Do branky se poprvé ve finále postavil Roman Ciompa. I on ale do konce třetiny dvakrát lovil míček z branky a Vítkovice tak odcházely do šaten s pětibrankovou ztrátou. Začátek jako ze špatného snu se již dohnat nepodařilo. I přes zlepšený výkon v dalších dvou třetinách.

      Náskok domácího Tatranu se začal stenčovat až ve třetí třetině. Stíhací jízdu začal Pavel Jankulár přesilovkovou dorážkou ve 42.minutě. Pak ale využili přesilovku i domácí, když se nechytatelně ze středu trefil pod víko Fridrich. Vítkovičtí fanoušci ale hnali své hráče dopředu i za stavu 1:6. Jiskřičku naděje vykřesali dvěmi brankami Jelínek a Lukáš Hrubý. Osm minut do konce byl navíc vyloučen Jedlička a Vítkovice hrály přesilovku. Bohužel ji nevyužily a Tatran si pak již náskok pohlídal.

      Finálová série se protáhla jako loni do pěti zápasů. Byla stejně jako loni vyrovnaná. Loni vyhrály Vítkovice 3:2 na zápasy, ale celkové skóre v součtu pěti finálových zápasů  20:20, letos vyhrál  3:2 na zápasy Tatran a skóre je 22:22. Česko má dva špičkové týmy, které se perou o jeden titul. Letos byl šťastnější Tatran Střešovice. Nezbývá než pogratulovat soupeři k zisku titulu.

      Za zmínku stojí návštěvnost, která se ve finálových bojích vyšplhala jak v Praze tak především v Ostravě opravdu do velkých výšek. Na výjezd do Prahy se vydalo spousta věrných fanoušků Vítkovic. Těm patří medaile zlatá!!!

1.finále, SH Sparta Podvinný mlýn, Praha - 804 diváků
2.finále, SH Sparta Praha - 627 diváků
3.finále, Zimní stadion Ostrava-Poruba - 1272 diváků
4.finále, Zimní stadion Ostrava-Poruba - 2610 diváků
5.finále, SH Sparta Praha - 2328 diváků

 

Foto: Roša, Martin Flousek