Na posledním turnaji dorostenek si holky vybojovaly stříbro

27. dubna 2010, Redakce

Dne 25.4. 2010 se na domácí půdě na Dubině konalo poslední kolo turnajů ligy dorostenek, které bylo navýšeno o zápasy s týmem Olomouce „B“.


1. SC WOOW Vítkovice - Olomouci „A“   1:4
V prvním zápase proti Olomouci „A“ (1:4) byly vítkovické hráčky u většiny akcí o krok pozadu, což se projevilo na výsledném skóre, kdy 3 ze 4 gólů padly díky špatnému pokrytí hráček před branou, další pak díky přečíslení 2 na 1. O jediný gól, který olomoucká brankářka nezdolala, se postarala Lucie Šrotová po individuální akci.

1. SC WOOW Vítkovice - Olomouci „B“   4:1
Po prohraném zápase měly holky velkou chuť bojovat o co nejlepší umístění. V šatně si vyjasnily chyby, předaly si zkušenosti i rady. Díky vzájemné podpoře se další skóre proti Olomouci „B“ zrcadlově obrátilo na 4:1 pro domácí tým. V tomto zápasu mohly holky nasbírat nemálo zkušeností - co se týče individuálních soubojů a kombinací, neboť olomoucké hráčky neběhaly. Stačilo tedy použít tělo a zkoušet co dokáži s hokejkou a míčkem. Přestože padl první gól ze strany Olomouce „B“, hráčky se nezalekly a bojovaly. Góly padaly z křižných přihrávek, střel z dálky,  nádherných individuálních akcí i dlouhých přihrávek z obrany. V rámci tohoto zápasu je nutné zmínit jména Terezy Volákové a Lucie Šrotové.

1. SC WOOW Vítkovice - Opava 3:2
Ve třetím zápasu proti Opavě (3:2) opět nebyly holky ty, které střílely první gól zápasu. To se podařilo po chybě obránců hráčkám z Opavy. Vítkovickým hráčkám však stačily dvě minuty na to, aby úder vrátily. Tentokráte se prosadila Lucie Hrubá, která přihrávala osamocené Dragice Gračanin z rohu na gól. Další góly domácího týmu pak padly z dorážky Kristýny Gazurové a rozehrávky z rohu, kdy tatáž hráčka předala míč Lucii Šrotové, jež po vyjetém oblouku střílela ke vzdálenější tyčce brány soupeřů.

1. SC WOOW Vítkovice - BiX Ostrava   2:2
Do posledního zápasu nastoupily oba ostravské týmy, tedy 1. SC WOOW Vítkovice a Bix Ostrava. Toto klání skončilo remízou 2:2. Góly vstřelila Lucie Šrotová a Kristýna Gazurová, které před bránu přihrála lobem z rozehrávky Tereza Voláková. Góly Anny Meischnerové způsobily nepokryté hráčky a přečíslení jako v prvním zápase.

Celému turnaji v týmu vládla výborná atmosféra. Na závěr se bouchly rychlé špunty, kterými se Romana Haunerová, Anna Meichsnerová, Irena Hlaváčová, Kateřina Nováčková, Tereza Voláková rozloučily s ligou dorostenek. Tímto holkám za výbornou spolupráci a předávání zkušeností mladším hráčkám děkujeme!!!