Fat Pipe Cup žen: Vítkovice B již v semifinále!

05. září 2010, CD

Letošního ročníku Fat Pipe Cupu žen se účastní vítkovický B-tým a v extraligové konkurenci se rozhodně neztrácí! Je už v semifinále!

Fat Pipe Cupu žen se účastní dva slovenské, jeden polský a devět českých týmů, z toho čtyř extraligových! Nepočítáme-li FbŠ Bohemians, které do Ostravy přivezly juniorky. Vítkovický B-tým má tedy o konkurenci postaráno. A přece už je v semifinále!

      Již v pátek si "Hysterky" poradily se Slavičínem 3:1. V sobotu je čekal pětizápasový maratón. Ten začaly veleúspěšně, když porazily 3:2 juniorky FBC Ostrava a poté i extraligový tým Elite Praha 5:3! Pak ale následovaly dvě prohry o dvě branky se zahraničními celky (slovenské Pruské 3:5 a polský Nowy Targ 0:2). Tyto porážky znamenaly třetí místo ve skupině a utkání osmifinále s pražskými Bohemians, který ovšem na turnaj vyslal svůj juniorský celek. Pro vítkovický B-tým byla tedy výhra 8:0 snadnou vstupenkou do čtvrtfinále.

      Nedělní čtvrtfinále s extraligovými Židenicemi přineslo dramatickou podívanou s rozuzlením v deváté sérii trestných střílení! Vítkovice šly již ve druhé minuty do vedení chytrou ranou k tyči "áčkové" posily Novakovské. Židenice zápas ale do konce první třetiny otočily dvěma góly Svobodové. V 19.minutě zafungovala spolupráce Minarčíkové a Hanky Zamastilové a bylo opět vyrovnáno. Ve druhé třetině byly Vítkovice jasně lepší a svou převahu korunovaly dalšími brankami. Vedení urvala Martiníková a na 4:2 zvyšovala bombou Adamová. Náskok držely ostravské hráčky až do 43.minuty, kdy inkasovaly dvakrát v rozmezí 18 vteřin. Tento výpadek znamenal remízu po základní hrací době a o osudu utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch vítkovickým nájezdům čelila Dita Ondrejková, čerstvá posila Židenic, která je v klubu na hostování právě z Vítkovic. V brance Ostrvanek stála Lucie Kluzová. Obě brankářky se překonávaly a až do 9.série nechaly za svá záda nechaly každá propadnout pouze jeden míček. Zápas rozhodla Alena Novakovská, který nakonec proměnila i svůj druhý nájezd a jelikož Kluzová následný nájezd Židenic zlikvidovala, z postupu se radují Vítkovice!

Ve 14:15 nastoupí v semifinále proti slovenskému týmu ŠK 98 Pruské.