Vítkovice porazily Pegres 5:4

28. ledna 2006, CD

Vítkovice vyhrály šestý zápas v řadě

   Krásný zápas viděla v pátek večer florbalová Ostrava. Domácí Vítkovice přivítaly na své palubovce Pegres.

   I když oba týmy začaly opatrně, utkání postupně gradovalo. Střelecký účet otevřel v 7.minutě chytře Pavel Kožušník, ale Vaněk zanedlouho odpověděl tečí střely Romana Švancera. Přesto šel Havířov do šaten veselejší. Kožušníkovu fintu se zasunutím míčku po rychlé kličce zopakoval Krečmer.

   Hned v úvodu 2.třetiny byl vyloučen Jedlička a jeho přestupek potrestal v přesilovce Hrubý. Hned na to otočil skore Sladký a Vítkovice poprvé vedly. Havířov sice vyrovnal Zichou, ale Hanic po překrásné souhře celého prvního útoku zajistil po 40 minutách Vítkovicím vedení.

   Do 3.třetiny vystřídal lehce zraněného Ciompu v domácí brance Urban a měl mnoho práce, ale ujala se až dorážka Jurčíka v 55.minutě. Ale za půl minuty dokázaly Vítkovice velmi rychle odpovědět. Další (v utkání již třetí) přihrávku kapitána Romana Švancera přetavil ve vítězný gól mladík Ťopek. Havířov se již na další vyrovnání nezmohl a Vítkovice tak vyhrály šestý zápas v řadě.

   V pondělí je prověří v Ostravském derby Pepino Ostrava, které již bylo letos Vítkovicemi 2x poraženo (8:3 v lize, 4:2 v poháru ČFbU). Vyhrají Vítkovice i 7.zápas za sebou?