Urban, Lehtinen a Švancer v lednovém all stars

02. února 2006, CD

Hned trojici hráčů Vítkovic vyzdvihl za jejich výkony server florbal.cz do all stars měsíce ledna

   Čtyři vítězství ze čtyř zápasů, to je bilance Vítkovic v lednu. Výkonů hráčů si všiml i server florbal.cz ve vyhlašování tradičního all stars a nominoval do nejlepší pětice tři vítkovické hráče. Ve výtečné formě chytajícího brankáře Richarda URBANA, spolehlivé finské Pendolinou Turkku LEHTINENA a po zranění navrátivšího se kapitána Romana ŠVANCERA.

   Do pětice byli ještě nominování Petr Faber z Chodova, Pavel Kožušník z Havířova a Jan Varhaník z FbŠ.

 

   O našich hráčích florbal.cz napsal:

Richard URBAN (1. SC SSK Vítkovice) - brankář
Tak dlouho se mluvilo o tom, že po Danovi Grečmalovi budou ve Vítkovicích hledat náhradu, až vsadil trenér Mrázek na duo Roman Ciompa – Richard Urban. A právě Urban, který na začátku ledna oslavil dvacetiny momentálně září. Pardubice ho překonaly jedinkrát, Pepino dvakrát. Velice těžkou zkoušku zvládl i ve chvíli, kdy šel v zápase s Havířovem do klece namísto lehce zraněného Ciompy. Naskočil do rozehraného zápasu a ve vypjatém konci uhájil vítězství.

Turkka LEHTINEN (1. SC SSK Vítkovice) - obrana
Na severu Moravy mu začali říkat finské Pendolino. Turkka Lehtinen však po hřišti jezdí daleko spolehlivěji než poruchová novinka na české železnici. Lehtinen obhájil svůj post v All Stars i pro lednový měsíc a stále udivuje obecenstvo svými útočnými výpady, při kterých většinou hráči soupeře jen přihížejí. Excelentní kousek se mu pak povedl zejména v zápase na Chodově, kdy mu za gólové sólo vysekl pochvalu i sám překonaný Petr Pajer.



Roman ŠVANCER (1. SC SSK Vítkovice) - útok
Nepříjemné zranění limitovalo forwarda vítkovického týmu skoro celou první polovinu sezóny. V lednu však naskočil v plné formě a hned dvakrát byl vyhlášen naším serverem nejlepším hráčem zápasu. Mladí vítkovičtí hráči našli ve zkušeném Romanovi Švancerovi lídra který táhne svůj tým k úspěchu. Švancer zůstal v týmu skoro jediným ze generace okolo Dana Folty a Michala Rohela. Bez ztráty kytičky už doplul tým kapitána Romana Švancera na třetí místo Extraligové tabulky. Bilance Vítkovic za leden je výmluvná – čtyři vítězství.

 

Foto: Petr Kotala