Rostislav Kohút: Jistý posun už vidět jde.

01. ledna 2011, Redakce

Své dosavadní působení ve Vítkovicích a uplynulou část sezóny hodnotí z pozice trenéra elévů "Aligátorů" Rostislav Kohút.

 

Tým elévů jsem přebral těsně po začátku sezóny. Byl složen z hráčů, kteří nenabyli ještě tolik zkušeností jako jejich stejně staří kamarádi. S sebou jsem si ze svého bývalého působiště přivedl několik šikovných hráčů, kteří měli zájem se mnou i nadále spolupracovat a shledávali v týmu Vítkovic vetší příležitost pro svůj hráčský růst. Jejich příchod prospěl celému týmu a do začátku také mně, jako trenérovi, neboť jsem nemusel začít od „píky“, ale pokračoval jsem ve svém dosavadním konceptu a původní hráči Aligátoru se rychleji přizpůsobili mým tréninkovým metodám, což je velmi prospěšné pro jejich hráčsky růst.

Když se tedy ohlédnu za první půlkou sezony, jistý posun už vidět jde. Máme položený dobrý základ pro naší budoucí práci. Od příští půlky sezony očekávám vetší individuální růst určitých hráčů. Dále mě těší, že proběhlo tak rychle a bezproblémové začleněni nových hráčů do kolektivu a navázaní přátelských vztahů, nejen mezi Aligátory, ale mezi všemi hráči elévů Vítkovic.

Uplynulý půlrok rovněž hodně rozvinul mé trenérské schopnosti. Oceňuji podmínky, které mi klub poskytl pro můj osobní růst, který by v mém bývalém působišti nebyl možný. Jsem rád, že můžu působit vedle zkušenějších trenérů, od kterých se mám ještě hodně co učit.