Víkend ve znamení dvojzápasu juniorů a žen!

11. ledna 2011, Redakce

Zatímco muži vyrážejí o víkendu k repríze loňského finále na horkou půdu Tatranu Střešovice, ve sportcentru Dubina se dvěma dvojzápasy představí poprvé na domácí půdě v roce 2011 dvě další vítkovické top kategorie juniorů a žen.

 


Sobota 15.1.2011, SC Dubina

Extraliga žen: 1. SC WOOW Vítkovice – FBS Olomouc – 17:00
Sobotní dvojzápasový podvečer zahajují ženy zápasem s FBS Olomouc. Soupeřky jsou na 9.místě, těsně pod hranou play-off a v zápase s domácím favoritem se budou určitě snažit ukořistit nějaký ten bod. Pomoci by jim k tomu měly tři nové posily na střídavé hostování. To Vítkovice budou určitě chtít potvrdit dosavadní třetí místo v tabulce. Do víkendových zápasů budou kromě dlouhodobě zraněné Hany Sládečkové postrádat i kapitánku Tamaru Hašovou, která je momentálně rovněž o berlích, ale její zranění by mělo být pouze krátkodobějšího charakteru. V prvním utkání sezony vítkovické ženy zcela dominovaly a na půdě soupeře zvítězily krásných 10:0, hat-trickem se zaskvěla Andrea Pastušková.

1.liga juniorů: 1. SC WOOW Vítkovice – AC Sparta Praha Florbal – 19:45
Junioři začali rok vítězným derby na půdě FBC a dělí se v ligové tabulce o vedoucí příčku. První domácí zápas tak bude servírovat lahůdku, kdy na Dubinu přijede pražská Sparta. Soupeř jako nováček extraligy juniorů vletěl do soutěže bez respektu a drží si prozatím bronzovou pozici. Tým navíc posílil z Liberce juniorský reprezentant David Ježek. Vítkovickým juniorům bude naopak chybět dlouhodobě absentující Petr Jankulár. Svěřenci trenéra Michala Deuse mají svému soupeři co oplácet. První zápas v Praze se jim nepovedl a Spartě podlehli 5:4. V domácím prostředí se tak budou snažit porážku odčinit a rozhodně se bude na co dívat


Neděle 16.1.2011, SC Dubina

1.liga juniorů: 1. SC WOOW Vítkovice – TJ JM Chodov – 10:00
 Nedělní program nabídne obrácené pořadí a začne zápasem juniorů. Ty bude čekat opět pražský tým, tentokrát Chodov. V utkání budou Vítkovice jednoznačným favoritem, když Chodovu patří v tabulce zatím předposlední pozice. I první utkání těchto soupeřů skončilo dle papírových předpokladů. Vítkovice zvítězily 6:3. Utkání to bylo velmi bohaté na tresty, rozhodčí rozdali po obou stranách celkem 25 trestných minut! Uvidíme v jakém duchu se ponese odvetný zápas.


Extraliga žen: 1. SC WOOW Vítkovice – TJ Sokol Brno Židenice – 13:00
 Elitní víkendový program uzavřou ženy soubojem s brněnskými Židenicemi. Soupeřky jsou prozatím na desátém místě tabulky a postup do play-off jim pomalu uniká mezi prsty a bojují tak nutně o každý bod. Zápas bude pikantní pro hostující gólmanku Ditu Ondrejkovou, která v Židenicích z Vítkovic hostuje a vrátí se tak na domácí půdu, leč v dresech soupeřek. V prvním utkání sezóny vítkovické střelkyně, v brněnském azylu ve vesničce Jedovnice, notně potrápila a dobrým výkonem se zasloužila o dramatické utkání s konečným výsledkem 4:2 pro Vítkovice. Domácí hráčky budou chtít předvést, že střelecké a herní trápení z prvního souboje je zapomenuto a půjdou si pro další body do extraligové tabulky.

Zveme všechny fanoušky k návštěvě víkendových zápasů, bude se na co dívat!