Sestava lepená z plastelíny

07. února 2006, CD

Bez reprezentačních opor se pokusí vítkovičtí rytíři o deváté extraligové vítězství v řadě.

   Seniorská reprezentace odletěla na přátelská utkání do Švédska, juniorská má soustředění. Fakt, že obě tyto akce se velmi výrazně týkají Vítkovic, je jistě velmi potěšující, ale zvláště v tyto dny i nepotěšující.

   V pátek totiž Vítkovice přivítají sice předposlední, ale velmi nebezpečný Třinec. V první utkání sezony Vítkovice vyhrály na půdě soupeře jen těsně 6:5 a bez čtyř základních kamenů sestavy a trenéra Mrázka to budou mít velmi složité.

   Mimo hru jsou hned tři obránci. Pavel Brus a Martin Vladař hájí barvy reprezentace ve Švédsku, Jan Jelínek velí juniorskému soustředění. Útočník Tomáš Sladký je rovněž ve Skandinávii. Navíc asistentem trenéra juniorského týmu ČR není nikdo jiný než Radomír Mrázek.

   Připočteme-li k tomu zraněné Hanice s Tomašíkem, nemocné Slívu a Lehtinena a dlouhodobě zraněného Levita, sestava bude opravdu lepena pravděpodobně i z plastelíny.

 

   Ze stabilního kádru jsou k dispozici vlastně jen obránci René Švancer a Kološ, útočníci Mimra, Vaněk, Ťopek, Hrubý, Roman Švancer a velmi spoře nastupující Dohnal. Pouze brankářská dvojice Ciompa-Urban je v pořádku.

   V záloze je tu ještě již několik let úspěšný juniorský tým. Bohužel na soustředění jede vedle brankáře Schulmeistera a již zmíněného Jelínka dalších pět "nej" z vítkovického mládí. Po několikaměsíční pauze by se tak do sestavy mohl vrátit například Plaček. S největší pravděpodobností si odbyde extraligovou premiéru obránce Führer.