Denisa Ferenčíková: Už jsem si na českou extraligu zvykla

26. ledna 2011, CD

Slovenskou reprezentantku oblékající vítkovický dres čeká v nejbližší době v barvách národního mužstva kvalifikace Mistrovství světa. O ní a a o tom, jak své dosavadní působení ve Vítkovicích vnímá vám přinášíme se sympatickou útočnicí rozhovor.

Ahoj Deniso, jak ses po čtvrt roce v české ženské extralize adaptovala? Ze začátku se zdálo, že zejména tvrdší hra ti dělá problémy...
"Ahoj, a tak už je to lepšie, dá sa povedať, že som si už celkom zvykla na českú extraligu, na moje spoluhráčky a postupom času sa to už len a len zlepšuje. Tvrdá hra mi neprekážala, ale asi som bola naučená hrať troška jemnejšie tak som sa musela zvyknúť."

Obligátní otázka, kterou už si často dostala, jak bys porovnala českou a slovenskou ženskou extraligu? A taky i trochu jinak, jak si myslíš, že by dopadly Vítkovice na Slovensku a naopak tvůj bývalý klub Tvrdošín tady v Česku?
"Ako som už v jednom rozhovore uviedla, najväčší rozdiel vidím v prístupe hráčok, ktoré sa zúčastňujú tréningoch, tým sa zvyšuje konkurencia v kluboch a dievčatá viac na sebe pracujú, čiže sa zvyšuje aj celá úroveň extraligy. Je ťažko povedať ako by dopadol môj bývalí klub v českej extralige, ale tak verím, že s niektorými tímami, by odohrali vyrovnané partie. A náš klub si myslím, že by bojoval o prvenstvo."

Za 14 zápasů jsi stihla šest gólů a deset asistencí. Z domácí slovenské soutěže jsi byla zvyklá na vyšší přísun bodů. Co ty na to?
"Tak doma som bodovala určite viac, ale tak bolo to tu aj o niečo jednoduchšie. Vo Vítkoviciach som si musela zvyknúť na nový štýl hry, zohrať sa so spoluhráčkami až potom sa môžu dostaviť nejaké výsledky. Každý gól čo strelím tak ma teší a verím, že už budem kontá brankárok zaťažovať čoraz viac."

Jak se ti v Ostravě líbí a vůbec žije?
"A tak je to tu normálne, žijem si normálny pohodový život. Chodím do školy a na tréningy ako doma."

Je nějaká hráčka působící na Slovensku, kterou by sis ráda přivedla jako spoluhráčku do Vítkovic?
"Fuha tak nad týmto som nikdy nerozmýšľala, na Slovensku je viacero šikovných hráčok, ktoré by si zahrali v našom klube, už si ich len treba vyhliadnuť a osloviť :) "

Blíží se kvalifikace na MS žen 2011 (2.-6.2.2011 Rakoniewice, Polsko). Jakou má Slovensko šanci probojovat se na MS?
"Šanca je veľká. Len sa jej treba správne chytiť a zabojovať. Verím, že podáme dobrý výkon a vybojujeme si postup."

Dle systému mistrovství v případě výhry celé kvalifikace narazíte v základní skupině MS na Českou reprezentaci, zohledňujete nějak tento fakt?
"Nad tým vôbec nepremýšľam, teraz je hlavné zaistiť si miesto na MS a ak by to bolo už z prvého miesta, tak to bude super si zahrať s Českom."

Jak proběhne příprava reprezentace před kvalifikací?
"Příprava je od neděle priamo v dějisku kvalifikácie v Rakoniewicích v Pólsku. Zápasy začínajů od stredy."

Přejeme hodně úspěchů!