FBC knock-outovalo Vítkovice v první třetině

26. ledna 2011, CD

Vítkovice doma ve šlágru vloženého 17.kola pohořely. Po špatném výkonu prohrálo derby s Remedicem jasně 2:6. O výsledku rozhodla již první třetina, která vyzněla jasně pro soupeře poměrem 1:5. aktualizováno.

 

Vítkovice nastoupily do utkání s Marcelem Suchánkem v brance a Heczkem a Juhaňákem pouze na tribuně. V brance FBC se objevil ex-vítkovický Vít Schulmeister, který má letos vynikající sezonu a svou formu potvrdil i v tomto derby.

O průběhu utkání mnohé napověděla hned první minuta. Remedicum se po jednoduché kombinaci od mantinelu propracovalo až ke gólu, Curney oslovila Šmídu a ten z hranice brankoviště nezaváhal. Ve 4.minutě se mladý Kašpar dostal až před Suchánka, ten jeho střelu ještě vyrazil, ale Kašpar si míček doběhl a dorazil jej do branky Vítkovic podruhé. V osmé minutě již přeplněná hala, resp. její část, protože na derby přišlo i hodně fanoušků FBC, kroutila hlavou potřetí. To když se trefil Hanic. Až pak se Vítkovice dostaly ke slovu, ale obrana soupeře v čele s Víťou Schulmeisterem fungovala na jedničku. V 17.minutě byl vyloučen Kašpar a Vítkovice pěknou kombinací zužitkovaly přesilovku již po dvou vteřinách. Po Jelínkově příhře se trefil Radim Polášek. Ovšem Remedicum bleskově kontrovalo. Excelentní moment předvedl plyamaker Skácel, který těžký míček poslal z voleje křížem před prázdnou branku Žákovi a vítkovický odchovanec zavěsil. Deset vteřin před koncem se navíc ze vzduchu prosadil Šmída a stanovil konečný stav třetiny hrůzy z pohledu domácích Vítkovic na 1:5.

Do druhé třetiny již Marcel Suchánek nenastoupil a v brance Vítkovic stál Roman Ciompa. A ten předvedl vynikající výkon. Prakticky jako jediný z vítkovického týmu se za něj nemusí stydět, ostatní hráči Vítkovic prostě neměli svůj den. Neposedný míček byl těžko ke zpracování, křížné přihrávky byly až příliš čitelné. Když už se Vítkovice prokousaly ke kloudné střele, a že se jim to nepodařilo mockrát, zasáhl skvělý Schulmeister. Druhá třetina branku nepřinesla, Ciompa chytal totiž také spolehlivě.

Vítkovice se v tomto derby ve hře 5 na 5 neprosadily. Snížení totiž v obrovské herní křeči přineslo totiž až vlastní oslabení. Při Tokošově vyloučení utekl Milan Tomašík a střelou švihem konečně překonal brankáře Remedica. Poslední gól utkání má na svědomí ve velké pohodě hrající Petr Skácel. Střelou pod břevno zkazil Ciompovi "čisté konto".

1. SC WOOW Vítkovice - FBC Remedicum Ostrava 2 : 6
branky:
17. Radim Polášek, 52. Milan Tomašík - 1. Michal Šmída, 5. Petr Kašpar, 8. Dominik Hanic, 17. Zdeněk Žák, 20. Michal Šmída, 56. Petr Skácel; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 1:3; využití: 1:0; diváků: 570; zásahy brankářů: MVít Schulmeister 20 - Marcel Suchánek 7, Roman Ciompa 15; po třetinách: 1:5, 0:0, 1:1;