Naše dorostenky hrály dva zápasy proti Olomouci

11. února 2011, Redakce

6. února se konal další z řad turnajů dorostenek, útočištěm mu byla sportovní hala Varenská. Čekaly nás mladé Lvice z Olomouce a později i jejich starší kolegyně Tygřiče.

 Zápas proti Lvicím měl být pro nás jednoznačnou záležitostí. Soupeřky dojely pouze v sedmi lidech a naposledy jsme ho ukončili předčasně 15:0. Opak byl však pravdou. První třetinu nám dlouho trvalo než jsme se dokázali prosadit. Bylo to zapříčiněno především nedůslednou hrou, nepřesnými střelami a neposlušným skákavým míčkem. Bezbrankový stav se podařil změnit Natálii Martinákové. V další třetině holkám začaly vycházet více kombinace, ubylo nepřesností a přibylo gólů, kdy se trefila Natálie Martináková, Terka Vincková a dvakrát Kristýna Gazurová. V poslední třetině se už podařilo soupeřky nepustit za půlku a nastřílet jim pět gólů – jmenovitě Natálie Martináková, Jana Urbánková, Lucka Miksová a dvakrát Karla Holušová.


Vítkovice – Lvice Olomouc 10:0


Odpolední zápas s Tygřicemi se odehrál již ve větším tempu a nasazení. Stav po první třetině nasvědčoval, že by to opět mohl být vyrovnaný zápas, kde budou rozhodovat maličkosti. Jako první se dvakrát strefily dívky z Olomouce. Naše holky ale nesložily zbraně a bojovaly dál. Zásluhou jim byl gól Karly Holušové, který byl však z naší strany vším. Gólmanka Hanka Ranochová ještě ukázala divákům své umění, když vychytala nařízený nájezd. Olomouc do konce zápasu přidala ještě dvě branky.


Vítkovice – Tygřice Olomouc 1:4


Na konci přinášíme krátký rozhovor s hlavním strůjcem vysokého vítězství nad Lvicemi Natálii Martinákovou, která si připsala 7 bodů za zápas (3+4)


Jak hodnotíš zápas?

Myslím,že jsme se snažily prosadit v obou zápasech a pokud bychom všechny makaly, jak nejlépe umíme, zvládly bychom hlavně druhý zápas o mnoho lépe.“

Čím si vysvětluješ své bodové hody v prvním zápase?

Možná větší motivací do zápasu,jelikož se na mě přišlo podívat hodně mých příbuzných,kteří podporovali náš tým od začátku do konce,nebo větším nasazením.Ale je to taky o ostatních hráčkách v týmu,které dokázaly zakončit vytvořené akce.“

Jaké jsou tvoje florbalové cíle do budoucnosti a kdo je tvým florbalovým vzorem?

Určitě si chci vyzkoušet nějaký větší turnaj,protože hraji florbal teprve druhým rokem,jako třeba Prague Games,ale určitě si chci zahrát nějaké vyšší soutěže  .
Asi Pastušková Andrea,protože kdykoli jsem se dívala na zápas,byla nejvíce vidět.“