Vítkovické ženy vyloupily o víkendu Prahu!

14. února 2011, CD

Ženy Vítkovic čekal o víkendu těžký výjezd do Prahy, zápasy proti čtvrtému a druhému týmu tabulky. Výsledkově si na horkých půdách svých soupeřů vedly znamenitě a po dvou těsných výhrách dovezly do Ostravy plný počet bodů.

 

TJ JM Chodov – 1.SC WOOW Vítkovice   2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
branky a nahrávky: Beránková (Jiříčková), Hofmanová (Kulhánková) – Ferenčíková (Niemcová), Hašová (Pastušková), Ferenčíková (Niemcová)

sestava Vítkovic: Kubíčková – Vašíčková, Novakovská, Gaidová, Macurová, Hašová – Kuzmíková, Niemcová, Ferenčíková, Pastušková, Enenkelová – Vobořilová, Kovalská, E.Sládečková, Mandátová, Léblová


Na hřišti čtvrtého Chodova hrály Vítkovice o zajištění si nejhůře třetího místa po základní části, k čemuž jim stačila remíza. Vítkovice začaly zhurta. Už na začátku druhé minuty se rozevřela domácí obrana před Denisou Ferenčíkovou a ta přízemní střelou otevřela skóre. Ačkoli to byl povedený začátek, obraz hry tomu v úvodu zápasu tak úplně neodpovídal. Domácí agresivní vysunutou obranou likvidovaly značně nepřesnou vítkovickou rozehrávku už v jejich zárodcích a nebezpečně hrozily. Jeden z úvodních zmatků vítkovické defenzivy vyústil v dvouminutový trest za špatné střídání. Chodovská přesilovka nabídla několik střel a nakonec i branku. Po rychlém přenesení hry nadvakrát protlačila míček za Kubíčkovou domácí Beránková. Chodov se nedále snažil o aktivní hru, Vítkovice tak hrozily především z brejků, které však příliš dobře neřešily. Pomohla jim tak až přesilová hra, kdy se nechala za bránění ve hře vyloučit domácí brankářka. Už po jejich jedenácti vteřinách rozebrala vítkovická rozehrávka obranu Chodova, Pastušková našla před brankou Tamaru Hašovou a té již stačilo jen nastavit hokejku před prázdnou brankou. Ani druhý gól však vítkovickou hru nezvedl, domácí nadále aktivní hrou působily rozehrávce modrobílých značné potíže. Na brankovišti však kralovala Lenka Kubíčková a když už byla překonána, pomohly jí spoluhráčky a odpálily míček z brankové čáry.

      V úvodu druhé třetiny šly pykat na trestnou Vítkovice. Domácí v přesilovce příliš nevymýšlely, snažily se o co nejčastější střelbu a projektil z rány Hofmanové nakonec zaplul až pod horní tyčku vítkovické svatyně. Za pět minut ovšem udeřily Vítkovice. Denisa Ferenčíková v nenápadné situaci chytře sklepla do branky odražený padající balónek. Zbytek třetiny ze strany Vítkovic nic moc hodnotného nepřinesl a ani snaha domácích nebyla příliš přesná.

      Vítkovice tak vzpamatovala až menší bouřka v kabině před třetím dějstvím. Do něj už nastoupily mnohem soustředěněji, dokázaly přehrávat aktivní obranu domácích a těm již začaly i viditelně docházet při náročném stylu hry síly. Z herní převahy však Vítkovice branky nevytěžily, a to ani ze dvou přesilových her, kdy zejména Niemcová měla několikrát na hokejce gól, ale vždy bravurně zasáhla domácí gólmanka. Závěr zápasu si pak Vítkovice pohlídaly, držením míčku eliminovaly domácí tlak do jediné poslední střely, která však skončila mimo bránu.


FBŠ ROPRO Bohemians Praha – 1.SC WOOW Vítkovice   3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
branky a nahrávky: K.Bočanová (Hyršlová), Theodosisová, K.Bočanová (A.Bočanová) – E.Sládečková (Kovalská), Macurová, Macurová (Hašová), Hašová (Niemcová)

sestava Vítkovic: Kubíčková – H.Hendrychová, Vašíčková, Gaidová, Mandátová (30. Hašová), Macurová – Kuzmíková, Niemcová, Pastušková, Ferenčíková, Enenkelová – Novakovská, Kovalská, Kociánová, E.Sládečková, Šrotová

V neděli ve šlágru kola čekal na Vítkovice druhý tým tabulky, pražské Bohemians. Utkání začalo zostra, hned v úvodním střídání měly velkou šanci domácí, naopak v čase 1:50 udeřily gólově Vítkovice. Kovalská našla středem zcela neobsazenou Evu Sládečkovou, a ta si v zakončení s domácí brankářkou poradila. Úvodní dvouminutovka však jako by byla brzdou pro oba týmy. Hra začala připomínat spíše taktické šachy a na obou soupeřích byl vidět vzájemný respekt, který minimalizoval tempo hry. V polovině třetiny dostaly Vítkovice možnost přesilové hry po faulu na Kociánovou. Několik slibných střeleckých pokusů však domácí gólmanka zneškodnila. Naopak po návratu hry do plného počtu udeřily domácí, rychlý odskok v předbrankovém prostoru předvedla Kamila Bočanová a z první nedala Kubíčkové šanci. Zbytek třetiny se opět odehrával ve vzájemné šachové partii.

      Druhou část začaly přeci jen aktivněji domácí a byly za to odměněny. Vytvořily si několik nadějných závarů před brankou, až se nakonec opakovanou dorážkou prosadila Theodosisová. A za další minutu bylo ještě hůře. Vítkovická defenziva propadla a se situací 2 na 1 si perfektně poradily sestry Bočanovy. Vítkovice se však z rychlých gólů nepoložily a začaly postupně přebírat otěže utkání. Velkou šanci snížit měla Ferenčíková. Poté následovalo několik slibných, avšak značně nepřesných zakončení. Až v závěru třetiny vsítila snižující gól svou oblíbenou střelou z výběhu Zuzana Macurová.

      Hned v úvodu třetího dějství si Vítkovice vytvořily několik závarů před brankou, udeřit však mohlo i na druhé straně. Lenka Kubíčková však dvě nebezpečná přečíslení domácích vychytala. Za aktivitu a snahu vyrovnat byly Vítkovice odměněny. V 50.minutě sehrála první pětka signál ze standartní situace a osamocená Zuzana Macurová prostřelila ze středu domácí gólmanku a bylo vyrovnáno. Závěrečná desetiminutovka pak patřila Vítkovicím. Ty přeci jen po vyrovnání otřesené domácí dostávaly pod tlak. Hašová se však nejdříve nadvakrát neprosadila. A tak pomohla domácí nedisciplinovanost. Za útočný faul šla sedět dvě minuty před koncem Kohutová a Vítkovice za 7 vteřin přesilovou hru využily. V čase 58:09 tečovala střelu Niemcové Tamara Hašová a poslala Vítkovice do vedení. Bohemka okamžitě po buly vrhla všechny síly do útoku, Hyršlová se individuálně prokličkovala a při Vítkovicích stálo štěstí, když její přízemní střela skončila na tyčce. Nic dalšího však ani při domácím power-play vítkovická obrana nepřipustila a po tuhém boji si Vítkovice připsaly velice cenné vítězství z horké půdy pražských klokanek. Zároveň se jim před závěrečnými dvěma koly základní části dotáhly na rozdíl jediného bodu.