Juniorky na vítězné vlně

21. února 2011, Redakce

Vítkovické juniorky čekalo v neděli náročné dvojkolo proti druhému a třetímu týmu aktuální divizní tabulky. Hráčky tyto náročné zápasy po bojovných, kolektivních výkonech zvládly a na čele soutěže si vypracovaly pěkný osmibodový náskok.

 

1.SC WOOW Vítkovice – 1.AC Uherský Brod 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

      V přímém souboji o první místo tabulky čekal Vítkovice tým juniorek z Uherského brodu. Utkání začalo opatrněji, mírně aktivnější byly soupeřky. A to i díky přesilové hře, kterou však Vítkovice bez vážnějších problémů ubránily. Poté se pustily samy do útočení a odměnou jim byla úvodní branka. Klára Kociánová se uvolnila podél levého mantinelu a chladnokrevně zakončila k tyči. Z vedení se však radovaly Vítkovice jen minutu, po závaru se povedlo bekhendovou dorážkou srovnat Matějíčkové. Za další minutu však znovu vedly Vítkovice. Kociánová se opět elegantně uvolnila z levého mantinelu a předložila míček před prázdnou branku Lucce Šrotové. Druhá třetina začala nepříjemným zaváháním Vítkovic. Celá obrana hned po úvodním bully nesoustředěně propadla a výsledkem bylo vyrovnání Šmídové. Ve zbytku třetiny však Vítkovice hrály lépe než své soupeřky, vytvářely si šance a odměnou jim bylo vedení, když v se 24.minutě prosadila individuálně Verča Enenkelová. Ve třetím dějství začaly Vítkovice náporem, který vyústil v nenápadnou bekhendovou dorážku Edity Hendrychové, která prošla gólmance soupeře mezi nohama až do sítě. Ve zbytku utkání se hra přelévala nahoru dolů. Vítkovice mohly několikrát své vedení zvýraznit, naopak hosté ztroskotali při svých výpadech na velmi dobře chytající Hance Ranochové. Poslední tři minuty strávily Vítkovice v obraně, když hrály v oslabení a poté při soupeřově power-play. Snížit však soupeři nedovolily a vyhrály zápas 4:2.

branky a nahrávky Vítkovice: Kociánová (Hlaváčová), Šrotová (Kociánová), Enenkelová (Kociánová), E.Hendrychová



FBS Olomouc – 1.SC WOOW Vítkovice 4:7 (2:0, 1:4, 1:3)

      Ve druhém zápase čekala na Vítkovice o nadstavbu bojující Olomouc. Soupeřky vletěly do utkání nadšeně a bylo jich plné hřiště. Za to Vítkovice měly s rozjezdem utkání potíže a zejména pak v úvodní třetině bylo neřešitelným problémem dopravit míček do soupeřovy branky, a to ani z těch nejvyloženějších pozic. A tak se úvod značně nevyvedl a po úvodním dějství prohrávaly Vítkovice 0:2. I druhá třetina začala festivalem zahozených vítkovických tutovek a tak k protržení střelecké smůly musel pomoci tak trochu kuriozní gól. Tereza Sikorová vystřelila do skrumáže a od zad jedné z hráček se míček odrazil až do olomoucké sítě. Vstřelený gól Vítkovice ještě více povzbudil v útočném snažení a především zklidnil hráčky v zakončení. Přesto však nejprve promluvila do skóre znovu Olomouc. Nenápadnou střelou k tyči se prosadila Pantělejevová. Rozjeté vítkovické juniorky však už nešlo zastavit a během minuty a půl zápas otočily. Nejprve se z rohu uvolnila Klára Kociánová a střelou nad rameno gólmanky snížila. Za minutu na to bylo vyrovnáno, když se prosadila Veronika Enenkelová. A vedení se Vítkovice ujaly za dalších třicet vteřin, když Haunerová krásně uvolnila Kláru Kociánovou a ta se tváří v tvář brankářce nemýlila. Zbytek druhého dějství se odehrál v trvalé převaze Vítkovic, nic dalšího na vývoji skóre už ale nepřinesl.
      Třetí třetina odstartovala opět vítkovickou střeleckou minutou. Střelou z otočky se trefila Lucie Šrotová a minutu na to zvýšila po důrazu na malém brankovišti Romana Haunerová. Vzápětí však byla vyloučena Kovalská a Olomouc brankou Zuzany Hubáčkové snížila. Horko začalo být Vítkovicím pět minut před koncem. Gazurová při kličce nechtěně zasáhla soupeřku do obličeje a vyfasovala pětiminutový trest, což znamenalo až do konce utkání hru ve čtyřech. Už po minutě však sehrály Vítkovice signál, Kovalská poslala dlouhý míček na Romanu Haunerovou, která se v samostatném nájezdu prosadila. Vzala tak Olomouci definitivně sílu na zvrat utkání, které už pak Vítkovice ve čtyřech ubránily a připsaly si vítězství 7:4.

branky Vítkovic: Sikorová (Enenkelová), Kociánová (Hlaváčová), Enenkelová, Kociánová (Haunerová), Šrotová (Zamastilová), Haunerová (Kociánová), Haunerová (Sikorová)

sestava Vítkovic: Ranochová – Miksová, H.Hendrychová, E.Hendrychová, Haunerová, Kociánová, Šrotová, Enenkelová, J.Zamastilová, I.Hlaváčová, Voláková, Sikorová, Gazurová, Kovalská (2.zápas)