Vítkovice přivítají pražské Future

23. února 2011, CD

Muži hrají doma s SSK Future. Vítkovice bojují o co nejlepší postavení před play-off. Přijďte se podívat, jak vypadá forma českého a evropského vicemistra těsně před play-off!

 

Vítkovice přivítají v sobotu v 18:15 na své palubovce pražský tým SSK Future. Před sezonou do něj odešli dva vítkovičtí juniorští hráči Jan Jastřembský a Martin Michalík. Především druhému jmenovanému se od začátku extraligy dařilo více než výborně a držel se dlouho v první desítce kanadského bodování celé soutěže! Po neshodách s vedením klubu již ale s pražským týmem nehraje.

Pokud chtějí Vítkovice pomýšlet na lepší než aktuální čtvrté místo v tabulce, musí bezpodmínečně tento zápas vyhrát a neměly by zaváhat ani v posledním kole na hřišti Liberce. SSK Future již prakticky o nic nejde. Společně s Brnem je již nepřekonatelná bodová propast dělí jak od osmého Liberce, tak od pátého Chodova. Jedinou jistotou tak pro ně zůstává účast v play-off a vědomí, že budou vybráni jedním z první čtyřky.
      Možná bude tedy zápas Vítkovice-SSK Future generálkou čtvrtfinále. I když na souboje ve vyřazovacích bojích nemají Vítkovice s Future zrovna kladnou bilanci. Kromě spackaného zápasu o třetí místo v roce 2004 (Vítkovice vedly již 5:2, ale v závěrečné desetiminutovce dostaly 4 branky a o bronz přišly) se nepovedla ani čtvrtfinálová série 2006 a po třech prohrách Vítkovice vůbec poprvé v historii nepostoupily mezi nejlepší čtyři celky české nejvyšší florbalové soutěže.

Nicméně v prvním letošním vzájemném měření sil padlo celkem 13 branek a zápas skončil totálním debaklem pražského týmu před vlastním publikem. Vítkovice v Praze vyhrály více než přesvědčivě 11:2! Šest bodů za gólový i přihrávkový hattrick si připsal Radim Polášek. Detail zápasu: http://sskvitkovice.cz/zapasy.php?idz=2914&tym=1&sezona=21

Utkání začíná v sobotu 26.února od 18:15 na hale SC Dubina. Rozhodovat jej bude dvojice Marek Nováček-Ondřej Vašíček.

 

HISTORICKÁ BILANCE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ:

1. SC Vítkovice - SSK FUture

 zákl.část:     19   12 - 1 - 0 - 2 - 4   75:56
 play-off:       4    0 - 0 - 0 - 1 - 3    7:23
--------------------------------------------------
 celkem:        23   12 - 1 - 0 - 3 - 7   82:79