Vítkovice přehrály Future

26. února 2011, CD

Na Dubině to dlouho vypadalo na fotbalovou nudu, nakonec ale zaplněná tribuna viděla jedenáct branek.

 

Vítkovice nastoupily k utkání s SSK Future bez juniorů a bez Lukáše Hrubého, který od zápasu na Spartě laboruje se zraněním zad. A také bez nemocného hlavního trenéra Mrázka, jehož místo zaujal trenér extraligových žen Tomáš Martiník. Ten vedl mužský A-tým Vítkovic po dlouhých devíti letech.

      V brance Vítkovic měl Roman Ciompa od začátku hodně práce. V první třetině předvedl několik vynikajících zákroků, především proti šancím Mayera. To Mrkos v brance hostů se zahříval pomaleji a první ostrý zákrok si připsal až ve 13.minutě proti ráně obránce Heczka. První třetina skončila bez branek.

      Pak teprve začaly padat góly. Na začátku druhé části se po mantinelu prosmýknul Jelínek, posunul doleva Vítovi Hrubému, který naservíroval míček před prázdnou branku Jiřímu Juhaňákovi a Vítkovice vedly. Ve 24.minutě ale zmrazil Dubinu po nenápadné akci z rohu hřiště Žďárský. A za další dvě minuty šli dokonce hosté do vedení. Natov napřáhl z dálky a tvrdou ranou nedal Ciompovi šanci. Odpověď Vítkovic ale byla blesková. I když dost šťastná. Přihrávku Radima Poláška u si do vlastní branky nešťastně srazil jeden z obránců Future. Od této branky převzaly Vítkovice iniciativu. K vedoucí brance jim ale pomohl nejdříve Kalaš svou nešikovností, když míček odehrál v hrozícím nebezpečí hlavou, a poté i špatně pokrytá přesilovková pětice Vítkovic, v jejímž středu stál nakonec úplně volný a nekompromisně střílející Petr Kološ. V poslední minutě druhé třetiny navíc přidali domácí další šťastnou branku. Tomašík perfektně uvolnil Martina Tokoše, jehož nepřesnou střelu tečoval do vlastní branky Rob.

      Ač byly Vítkovice aktivnější, velké šance měli i hosté. Ciompa chytal ale velice spolehlivě. A tak míčky ze sítě lovil především Mrkos v brance Future. Ve 45.minutě pohotově dorazil Ťopku střelu Jiří Mojžíšek. O další dvě minuty vyslal nechytatelnou bombu od levého mantinelu Patrik Suchánek a nasměroval Vítkovice za třemi body. V 52.minutě pak opět předvedl skvělou orientaci v brankovišti Jiří Mojžíšek, který nadvakrát doklepl míček do sítě. Future přeci jen skvělého brankáře Vítkovic ještě jednou překonaly. Mayerovu přihrávku tečoval na malém brankovišti osamocený Tyl. Poslední slovo měli ale domácí. Ve velké pohodě hrající Mojžíšek přiťukl Karlovi Ťopkovi a ten z otočky stanovil konečný výsledek posledního domácího utkání Vítkovic v základní části letošního ročníku Fortuna extraligy na 8:3.

      Základní část uzavřou Vítkovice na půdě Liberce a pak je čeká čtvrtfinále. Už teď je jisté, že jej začnou domácím dvojzápasem.

 

Foto: Roša