Budou pokračovat osmibrankové hody?

03. března 2011, CD

Poslední kolo Fortuna extraligy má za úkol odtajnit poslední tajemství základní části. Složení první čtveřice a umístění jednotlivých týmů v ní, posledního postupujícího do play-off a pořadí na 10. a 11.místě pro play-down. Vítkovice jedou do zatím osmého Liberce...

 

V posledních třech ligových kolech nadělily Vítkovice svým soupeřům pokaždé přesně osm branek. A v 18.kole na Chodově mířily přesně sedmkrát. Střelecká muška by tedy měla být před play-off naštelovaná dobře.

      Ve vítkovické sestavě by se již mohl objevit Lukáš Hrubý, jeho zranění zad jej již tolik netrápí. Do Liberce trenér Mrázek pravděpodobně nevezme ale juniory, kteří již tento víkend zahajují čtvrtfinále doma proti Znojmu.

      Domácí Liberec bude bojovat o bod zaručující osmou příčku. Sparta se totiž v případě vítězství na Kladně na Liberec bodově dotáhne a do play-off se díky lepším vzájemným zápasům s Libercem v případě bodové rovnosti dostane. Vítkovice tedy čeká pořádně rozžhavená liberecká půda.

      Vítkovice si v případě plného bodového zisku zajistí nejhůř třetí místo. V případě tříbodového vítězství Mladé Boleslavi na hřišti Remedica skončí dokonce druhé. Vítězství Vítkovic v prodloužení při stejném výsledku zápasu Remedicum-Mladá Boleslav by ovšem znamenalo propad na čtvté místo za Mladou Boleslav a tudíž nejhoršího čtvrtfinálového soupeře.

      Celková bilance hovoří jasně ve prospěch Vítkovic. Z 25 zápasů nevyhrály pouze dva! V základní hrací době urvaly 19 zápasů. V listopadu doma porazily Liberec 8:4.

HISTORICKÁ BILANCE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ:

1. SC Vítkovice - FBC Liberec

 zákl.část:     25   19 - 3 - 1 - 0 - 2  144:74
 play-off:       3    3 - 0 - 0 - 0 - 0   20:6
--------------------------------------------------
 celkem:        28   22 - 3 - 1 - 0 - 2  164:80