Ženy jdou do semifinále

12. března 2011, CD

Vítkovické ženy zvítězily i ve třetím zápase čtvrtfinálové série nad městským rivalem FBC Remedicum Ostrava, tentokrát v poměru 5:3 a po třech výhrách se radují z postupu. Semifinálového soupeře určila série mezi Bohemians a Elite (3:0 na zápasy). aktualizováno.

 

      Třetí zápas se odehrál i přes poněkud pozdější začátek ve 20.hodin na hale Sareza ve fantastické atmosféře. Téměř 200 fanoušků obou táborů vytvořilo pekelnou atmosféru, za což jim patří velký dík! A zejména pak těm modrobílým, kteří dohnali své favoritky k očekávanému postupu.

      Utkání začalo symbolicky, tak jako všechna tři utkání série, a to inkasovanou brankou. Už v čase 01:24 se po standartní situaci z bezprostřední blízkosti prosadila Ratajová. Ale vítkovická odpověď a otočení vývoje zápasu bylo tentokrát rychlejší než v předchozích duelech. Už v následujícím střídání zavelela ke zteči přesnou dělovkou z křídla kapitánka Tamara Hašová a bylo vyrovnáno. Za další minutu a půl první „mladá“ lajna sehrála dobře standartní situaci. Enenkelová našla na zadní tyči důraznou Kláru Kociánovou a ta poslala Vítkovice do vedení. A třetí gól přišel za dalších 50 vteřin, Ferenčíková si vyměnila na středu míček se Zuzanou Macurovou a druhá jmenovaná přízemní střelou vstřelila třetí branku. Domácí zareagovali oddechovým časem, který přeci jen hektický vstup do utkání uklidnil. Nadále se však hrálo ve vysokém tempu, ve zbytku třetiny však kralovaly obě brankářky a s několika velkými šancemi na obou stranách si poradily. 

      Druhá třetina začala pro Vítkovice výborně. Po minutě a půl hry rozjela rychlý protiútok Kuzmíková, našla Pastuškovou, která přiťukla Zuzaně Macurové a ta se tváří v tvář gólmance ani podruhé v zápase nemýlila. Za tři minuty hrály Vítkovice po faulu na Hašovou přesilovku, největší šanci Niemcové však perfektně vychytala domácí gólmanka a prakticky po vypršení přesilovky udeřily domácí. Před brankou se po rychlém protiútoku nejlépe zorientovala Hebronová a bylo to 4:2. Vítkovice však našly odpověď záhy. Nejprve se Hašová perfektně uvolnila a předložila před prázdnou branku Enenkelové, která však nedala. Vzápětí však tato dvojice rozehrála standartku z křídla a Veronika Enenkelová, ikdyž poněkud krkoloměji, přeci jen dosáhla střeleckého úspěchu. Domácí mohly snížit v přesilové hře po druhém a poněkud zbytečném vyloučení Hašové. Vítkovická obrana však odvedla perfektní práci a zejména Vobořilová dokázala udržet míček dlouhé sekundy na vítkovických hokejkách, což znemožnily domácím vytvořit si pořádnou šanci. V závěru třetiny pak ještě zamezila hattricku Macurové domácí golmanka tygřím skokem.

      Třetí třetina byla nejopatrnější fází zápasu. Vítkovice potvrzovaly svou převahu držením míčku a vytvářely si šance, kterými mohly zápas definitivně rozhodnout. Nestalo se tak a ani na druhé straně neuspěla ve velké šanci proti Kubíčkové Polzerová. S přibývajícími minutami bylo stále jasnější, že v silách domácích už není vytvořt nějaký souvislý tlak a Vítkovice tak držely zkušeně hru daleko od své branky. Poslední minuty už si vítkovické hráčky užily za ovací fanoušků, které již nezkazila ani závěrečná korekce skóre Žůrkové, která přišla 40 vteřin před koncem utkání.

      Vítkovické ženy tak postoupily do semifinále extraligy, zopakují tak dle všech předpokladů minimálně stejné umístění, jako v roce loňském. Série proti FBC Remedicum Ostrava skončila 3:0, na celkový počet branek pak přesně o deset 22:12.

Branky a nahrávky: Hašová (Vašíčková), Kociánová (Enenkelová), Macurová (Ferenčíková), Macurová (Pastušková), Enenkelová (Hašová) – Ratajová (R.Metzová), Hebronová (Bartusková), Žůrková

Sestava Vítkovic: Kubíčková – H.Hendrychová,Vašíčková, Kociánová, Hašová, Enenkelová – Kuzmíková, Niemcová, Pastušková, Macurová, Ferenčíková – Novakovská, Vobořilová, Šrotová, Léblová, J.Zamastilová

Fanouškům podporujícím holky během čtvrtfinálových zápasů za podporu velmi děkujeme a zveme je na boje o medaile!