Vítkovickým ženám se vstup do semifinálové série nepovedl

21. března 2011, Redakce

O víkendu rozehrály ženy svou semifinálovou sérii v Praze proti FBŠ Bohemians. Domácí mírný favorit dokázal vítkovické ženy dvakrát předčit zejména v proměňování šancí a v sérii se ujal vedení 2:0 na zápasy. Vítkovické ženy tak již musí pouze vítězit. Bohužel přišly o nejproduktivnější hráčku Denisu Ferenčíkovou.

 

Sobotní zápas začal pro Vítkovice krutou sprchou. Už v úvodním střídání se po kontaktu s protihráčkou a následném pádu zranila nejproduktivnější hráčka play-off a vítkovická tahounka Denisa Ferenčíková, a to tak nešťastně, že výsledkem byla zlomená ruka a konec v sérii. Přidala se tak do plejády vítkovických opor, které sledují zápasy play-off pouze z tribuny.
      Celkově úvod tato nepříjemná událost dost poznamenala. Oba týmy kupily nepřesnosti a výsledkem byla gólová přestřelka. Nejdříve chybu v rozehrávce využila domácí Adéla Bočanová. Vzápětí vyrovnala utěšenou střelou Anna Niemcová, aby ta samá hráčka v následném střídání chybovala v rozehrávce a bylo to 2:1. Chybu vyrobily i domácí a po úspěšném pressingu Hašové z toho vytěžila vyrovnání Klára Kociánová. V čase 6:44 putovala na trestnou ex-vítkovická Černá a hosté nabídnutou přesilovku krásně využily. Macurová našla na středu přesně Tamaru Hašovou a ta se nemýlila. Vedení 3:2 bylo však jediné vedení, které si Vítkovice za víkend užily a ještě navíc jen velmi krátkou dobu, a to 17 vteřin. Pak se uvolnila v utkání velmi produktivní Szotkowská a Satýnková vyrovnala. Poté se přeci jen hra zklidnila, nicméně šance byly k vidění na obou stranách a zejména Kociánová spálila dvě velmi nadějné tutovky.
      Druhé dějství bylo pro Vítkovice zřejmě klíčovou částí utkání. Soupeře přehrávaly a dostávaly pod tlak, ve svých obrovských šancích však selhávaly, nevyužily ani přesilovou hru a naopak ve 29.minutě se lehkou střelou do skrumáže prosadila Szotkowská. I dále Vítkovice bojovaly a tvořily si šance, jenže v 38.minutě putovala na trestnou Šrotová a domácí si na rozdíl od Vítkovic poradily s početní výhodou znamenitě a dostaly se do dvoubrankového trháku.
      Třetí třetinu začaly Vítkovice náporem. Kolem domácí svatyně létala jedna střela za druhou, nepřesnost v koncovce však byla frustrující a naopak domácí využili svou první pořádnější šanci ve třetí třetině a odskočili na rozdíl tří branek. Vzápětí mohlo být ještě hůře, domácí Adéla Bočanová však trestné střílení neproměnila díky zákroku Lenky Kubíčkové. Jiskřičku naděje pro Vítkovice vykřesala Eva Sládečková, když chytrou střelou zúročila nahrávku Kuzmíkové. Více se však Vítkovicím ani s využitím power-play nepovedlo a odešly z utkání poraženy 6:4.

Nedělní zápas začal překvapením. Do střešovické stodoly dorazila z Ostravy početná skupina vítkovických fanoušků a zvedla tak náladu zraněními decimované vítkovické sestavě. Jenže úvodní třetina začala jako přes kopírák sobotního duelu. Vítkovice byly směrem dopředu aktivnější, vytvořily si několik obrovských příležitostí, zejména Pastuškovou vychytala domácí gólmanka skoro neuvěřitelně. Ale naopak, po hrubce Vobořilové se dostaly domácí do vedení, když zůstaly dvě hráčky samotné před prázdnou brankou Vítkovic. A když už Vítkovice překonaly domácí gólmanku, stála jim v cestě po střele Kociánové tyčka.
      Druhá část začala ubráněnou přesilovkou Bohemians a pokračovala v podobném duchu jako první. Vítkovice se snažily o vstřelení branky, dřely, naopak domácí lacino skórovali. V 29. lehkou střelou uspěla Hyršlová. Modrobílé vrátila do hry po standartce utěšenou střelou Lucie Šrotová. Jenže i tak začala být patrnější převaha ve větší pohodě hrajících domácích. A vyjádřili jí i brankově. Nejprve po zmatku v obraně měla snadnou práci Vojáčková a v 37.minutě v přesilové hře se trefila Kamila Bočanová. Ještě jednou se Vítkovice vrátily do zápasu. Aktivní napadání třetí formace využila před brankou Monika Léblová a po dvou třetinách bylo skóre na světelné tabuli 2:4 v neprospěch Vítkovic.
      Třetí dějství bylo v úvodních deseti minutách poznamenáno tlakem Vítkovic, když k tomu jim pomohly i tři přesilovky. Bohužel však šest minut v početní převaze zústalo nezúročeno. Střely létaly povětšinou hodně nepřesně a když už si některá našla směr branka, kralovala domácí gólmanka. Vítkovicím chyběl klid a tak jediným výsledkem početních převah byla vítkovická jasná střelecká převaha v utkání. Gólově však jasně vyhrály domácí. V 58.minutě utekly do rychlého brejku a Vojnarová prostrčila míček nad Kubíčkovou do sítě. Ta samá hráčka pak dala výsledku definitivní podobu brankou do prázdné, když se Vítkovice ještě pokusily v závěru o power-play.

Vítkovické ženy tak po prohrách 6:4 a 6:2 po vyrovnaných, leč po neproduktivních výkonech prohrávají v semifinálové sérii 2:0 na zápasy a již si nemohou dovolit zaváhat. Série se přesouvá do Ostravy a z tábora vítkovických zní, že rozhodně neskládají zbraně.