„HYSTERKY“ obhájily!!! Zlatá sklizeň pokračuje!

28. března 2011, Redakce

Hysterky vyhrály 1.ligu!!! V posledním zápase porazily Šumperk 4:1 a to jim stačilo k celkovému vítězství.

 

Vítkovickým ženám „B“ se podařilo obhájit loňské vítězství v moravské části 1.ligy žen a znovu tak získat svůj malý mistrovský titul. Soutěžní předpisy jim totiž nic většího vyhrát nedovolí.
Po loňských Dubňanech zažila letošní hysterický jekot a pištění další florbalová „vesnička“ Dolní Dobrouč.  Letos už podruhé se hysterky  vydaly na 200 kilometrovou štaci na úpatí Orlických hor, aby se zde pokusily o další „zlatý zářez“ na své krátké, ale více než úspěšné historii. Podařilo se  a navíc docela stylově -  v přímém souboji o titul s týmem Šumperku. Ovšem ještě před tímto zápasem o všechno musely holky porazit tým Vsetína.

1.SC WOOW Vítkovice  -  TJ MEZ Vsetín   6:5
Zápas začaly holky vcelku dobře, postupně se v první třetině dostaly do vedení  2:0, 3:1, 4:2 a když na začátku třetiny druhé zvýšily už na 5:2 zdálo se, že by to mohlo být v klidu. Nebylo! Soupeřky spustily rychlopalbu a do konce třetiny bylo vyrovnáno. Premiéru v brance si v pořádném zápase prožívala gólmanka Vítkovic Míša Tořová a na konci třetiny jí dobře po těle rozhodně nebylo. Nejen ona, ale i ostatní věděly, že k boji o 1. místo musí vyhrát.  Ale ony si řekly, že vyhrát nemusí, že vyhrát chtějí. Zarvaly, co nejvíce Míši pomáhaly a nakonec díky trefě Moniky Adamové soupeře udolaly.
Góly: 3x Monika Adamová, 2x Luca Valachovičová, 1x Iva Martiníková

1.SC WOOW Vítkovice  -  Asper  Šumperk  4:1
A pak to přišlo, zápas o všechno. S Luckou Kluzovou v bráně, v nových černo-modrých dresech na sobě  a s nutností vyhrát minimálně o dvě branky. O tom jak zápas probíhal psát nemůžu, protože jsem tam nebyl, ale snad bude stačit komentář kapitánky hysterek Ivy Martiníkové: „To, jak jsme v tom zápase hrály, to se jen tak nevidí, bylo to úžasné. Fakt! To by se ti určitě líbilo. Všechny makaly jak blbé, útočily, bránily…..Viděl jsi někdy bránit Leňu před vlastní bránou? Já dneska jo! Fakt – paráda!“
A jen tak na okraj tohoto zápasu, vlastně to ani není moc podstatné vzhledem k výše uvedenému, ale sluší se to. Výsledek 4:1 – góly: 3x Monika Adamová ( 2x Luca Valachovičová, 1x Zuzana Garčárová) a 1x Luca Valachovičová ( 1x Monika Adamová )

Co více k tomu psát? Snad jen „ Gratuluji: Lucifere, Míšo, Krtku, Jirko, Buchto, Garčo, Evino, Hanko, Lucko, Kryšo, Luiso, Luco, Plho, Leňo, Kami, Kelly, Peťo, Máňo a Ivčo. Zasloužíte velký obdiv a respekt. Ať vám to nadšení dělat malé věci velkými vydrží co nejdéle!“  Díky i všem dalším, kteří měli letos s hysterkami co do činění a jakkoliv jim pomohli  k letošnímu vítězství. 

- tom -