Vítkovické ženy mají extraligový bronz!

28. března 2011, Redakce

Extraligová soutěž žen se pro vítkovické ženy o uplynulém víkendu skončila. Vysněný postup do finále nakonec nevyšel, přesto bude mít sezóna medailovou příchuť. Vítkovickým ženám se povedlo splnit cíl v podobě obhajoby medailí a po roce se jim bude na krku znovu blýskat ta bronzová.

 

Vítkovice vstoupily do třetího semifinále v sobotu v podvečer proti pražským Bohemians za nepříznivého stavu série 0:2 na zápasy. Po úvodním nervózním oťukávání se utkání rozjelo na plné obrátky. Vítkovice získávaly územní a střeleckou převahu, narážely však na výborně chytající hostující Horňákovou. V 5.minutě měla obrovskou šanci Macurová po standartce z malého brankoviště, ale neproměnila, stejně jako ve stejné situaci její spoluhráčky během zápasu ještě třikrát. Naopak po velice smolné situaci udeřilo na druhé straně. V 10.minutě odpálila vítkovická obrana ze skrumáže míček tak nešťastně, že trefil přímo hostující Hyršlovou, od které se odrazil do sítě. Vítkovice tento gól nepoložil, naopak rozjely ještě větší aktivitu a okolo branky Bohemians to místy doslova vřelo, míček se však do branky stále nedařilo dostat. V 18.minutě měla dvě velké příležitosti Hašová, v rozhodující chvilce však promáchla. O minutu později unikala sama na branku Pastušková a byla faulována. K udivení všech rozhodčí nenařídili trestné střílení, ale pouze vyloučení a standartku. Tu Vítkovice neproměnily, stejně tak jako přestávkou dělenou přesilovku. 

      Druhé dějství začalo ránou Niemcové, kterou hostující gólmanka vytěsnila. V 25.minutě promáchla v obrovské šanci Enenkelová, poté ani několik standardních příležitostí Vítkovic neskončilo úspěchem. Ve 32.minutě dorážela střelu na brankovišti Hašová a skoro neuvěřitelně přestřelila a vítkovické střelecké trápení pokračovalo i v dalších šancích. A udeřilo na druhé straně. Po takřka pětiminutovém soustavném obléhání branky Bohemians sehrály hostující hráčky rychlý protiútok, na jehož konci byl blafák Hyršlové a skóre 0:2. V závěrečné minutě druhé třetiny vystřelily Vítkovice hned třikrát na branku, všechny pokusy však lapila hostující gólmanka.

       Poslední dějství bylo ze strany Vítkovic labutí písní celé série. Prakticky takřka po celou periodu byly Vítkovice nastěhovány v útočném pásmu. Obětavě bránící hosté však blokovaly střely co jim síly stačily a když už se jim to nezdařilo, selhávala vítkovickým střelkyním muška. Ve 49.minutě po závaru zastavila hostující gólmanka míček snad milimetry před brankovou čarou. V následném brejku se vyznamenala Kubíčková. K brance nepomohla Vítkovicím ani přesilovka po vyloučení Kohutové, ani střelecké pokusy během závěrečné power-play. Vítkovice za úžasné divácké návštěvy 140 fanoušků tak svého soupeře zasypaly 35 střelami, množstvím zblokovaných pokusů a střel vedle. Do sítě si však nenašla cestu jediná. Utkání tak bylo nakonec hořkým podtržením střeleckého trápení Vítkovic v celé semifinálové sérii, kdy střeleckých a vyložených pokusů si vytvořily daleko více než soupeř, brankově je však zúročit nedokázaly a tak se se sezónou loučí vyřazením v semifinále.

      Vzhledem k tomu, že z druhé semifinálové série si zajistil postup tým Tigers Praha, jsou Vítkovice výše postaveným vyřazeným semifinalistou po základní části a mohou se tak radovat ze zisku zasloužených bronzových medailí!!!
 
sestava Vítkovic: Kubíčková – H.Hendrychová, Vašíčková, Hašová, Enenkelová, Kociánová – Kuzmíková, Niemcová, Pastušková, Macurová, Adamová – Vobořilová, Novakovská, E.Sládečková, Léblová, Šrotová