Vít Hrubý: Prohrát v patnácté sérii nájezdů nebo dostat 10:0 vyjde nastejno

29. března 2011, CD

Ve druhém semifinále jsme viděli ty správné Vítkovice. Všichni odvedli pověstných 110% a konečně se po deseti letech mohlo slavit vítězství nad "Pepinem" v zápase play-off. Dvě branky vstřelil i agilní Vít Hrubý. V rozhovoru trefně popisuje, co se v prvních dvou bitvách událo.

 

Jak hodnotíš první dva zápasy?
"Jako den a noc. Na jednu stranu odchozený, odevzdaný sobotní zápas a na druhou vybojovaný nedělní. Kdyby se na oba zápasy díval někdo, kdo florbal vidí poprvé, tak by si myslel, že jsme si v noci s Remedicem vyměnili dresy."

Jak si vysvětluješ kolaps v prvním utkání?
"Těžko něco takového vysvětlovat. Nálada před zápasem i rozcvička byly podle mého názoru takové jak mají být. Jenže pak začalo utkání a Remedicu spadly do brány první tři střely a my jsme spadli psychicky na zem. Pak rychle přišly další branky. Když se prohrává 0:5 tak se do zápasu dostává těžko. A když už jsme dostali v první třetině svou šanci v podobě tří nebo čtyř brankových příležitostí, tak jsme je nevyužili. Druhou a třetí třetinu už FBC kontrolovalo hru, drželi co nejvíce míček a už nás k ničemu nepustili."

V šatně pak asi bylo hodně dusno, že? Čím jste se dokázali na neděli vyburcovat k tak dobrému výkonu?
"Po sobotě jsme si řekli, že na ten zápas co nejrychleji zapomeneme a vyčistíme si hlavy. V neděli jsme už věděli, že se nic samo nevyhraje. Že to co jsme předvedli v sobotu nemá s výkonem v play-off nic společného. Nahecovali jsme se tím správným způsobem  a rázem to šlo. Najednou jsme my byli u všech míčků první, vyhrávali jsme osobní souboje. Důležité bylo blokování střel, které si v sobotu vzalo dovolenou. Navíc ke všemu jistě přispěla změněná taktika, kdy jsme Remedicum nepustili do postupného útoku, což je jejich silná zbraň."

Co ti blesklo jako první hlavou po prohraném sobotním zápase?
"Vzpomněl jsem si na loňskou finálovou sérii s Tatranem. Na to, že v play-off nemusí drtivé vítězství druhého týmu nic znamenat. Druhý den se začíná za stavu nula nula a každý zápas vypadá úplně jinak. To se v druhém zápase na 100% potvrdilo."

V neděli jsi dal dva veledůležité góly, na oba ti nahrál Karel Ťopek. Jak se ti hraje s ním a s Lukášem?
"Nemůžu si nijak stěžovat. Karel má výborný přehled na hřišti a s bráchou si většinou taky rozumíme. Hlavně myslím, že našemu útoku relativně funguje obrana. Musíme však zlepšit útočnou činnost, zejména proměňování vyložených šancí. Kterých není málo."

Trenér nechal váš útok jako jediný pohromadě, jinak ale sestavu i kvůli zraněním proházel. Byl i tohle impulz ke zlepšení?
"Možná ano, možná ne. Jak už jsem řekl, nejdůležitějším faktorem byla podle mě změna v nasazení, v chuti po vítězství. Hráli jsme jako tým, všichni se navzájem povzbuzovali, tahali za jeden provaz. To rozhodlo."

Co podle tebe bude rozhodující v následujících zápasech na Dubině?
"Podat opět stoprocentní výkon, bez toho o prostě nepůjde. Myslím, že série je otevřená a bude rozhodovat jen to, který tým bude víc chtít."

Tohle play-off je jedno z nejvyrovnanějších za poslední léta, možná v celé historii. Stačí se podívat na výsledky. Kdo má podle tebe větší šanci na finále ve druhé semifinálové sérii? Co říkáš na výprask Tatranu ve druhém semi zápase v Praze? Je to pro tebe překvapení?
"Já jsem už před začátkem semifinále více věřil Chodovu. V prvním zápase už to vypadalo na jejich vítězství , jenže Tatran je Tatran a oni (nevím jak to dělají :D) dokáží skoro vždy vyrovnat v posledních deseti vteřinách. Nakonec v prodloužení zápas dokázali vyhrát. Druhý zápas sice vyhrál Chodov přesvědčivě, ale myslím, že výsledek vůbec nic neznamená. Prohrát v patnácté sérii nájezdů nebo dostat 10:0 vyjde nastejno. Je to jen jeden bod. Obě semifinále jsou 1:1  a myslím, že se máme o víkendu na co těšit."

Fanoušci obou týmů přispívají k fantastické kulise semifinále. Co bys vzkázal těm vítkovickým směrem k třetímu a čtvrtému semifinále?
"V prvé řadě bych jim chtěl moc poděkovat za atmosféru, kterou nám vytvořili a taky, že nad námi po sobotě nezlomili hůl. Dovolím se však tvrdit, že jestliže naše série, na hřišti, je vyrovnaná 1:1, tak fanoušci vedou po dvou drtivých vítězstvích v hledišti 2:0!"

Díky a přeji hodně štěstí a už jen samé výhry!
"Taky děkuju!"

Foto: Roša, Jiří Zerzoň