Lukáš Veltšmíd: Chvíli jsem nemohl dýchat

01. dubna 2011, CD

Kapitán juniorů napálil míček tři minuty před koncem rozhodujícího semifinále od mantinelu do vzdálenější šibenice a svůj tým poslal do finále nejvyšší soutěže. Vítkovičtí junioři se porvou o titul opět po třech letech.

 

Gratuluji k postupu do finále. Jak moc těžká byla semifinálová série s Future?
"Čau Romane. Díky. Semifinálová série byla nesmírně těžká, Jak fyzicky, tak psychicky. Opravdu předčasné finále."

Postoupit se mohlo už v Praze, ale vedení 5:4 jste nakonec neudrželi a padli v prodloužení. Jak moc velké bylo zklamání?
"Já osobně jsem byl zklamaný moc. Tolik sil, tolik práce... Letmo mi v hlavě probíhaly vzpomínky na minulou sezónu. Ale když nám trenér řekl, že ve středu vyhrajeme, věřili jsme i my :)."

Nakonec jste postoupili před nabitou domácí tribunou. Jaké byly pocity bezprostředně po konci utkání?
"Pocity jsou nepopsatelné. Radost, radost, radost..."

Páté semifinále mělo výnikající úroveň, souhlasíš? Atmosféru dokreslovali i vynikající diváci, a to jak domácí tak i velmi slušný kotel pražského Future...
"Atmosféra byla fantastická, fanoušci byli našim šestým hráčem. Podporu fanoušků jsme pocítili na hřišti a byli velkou oporou celého zápasu."

Tři minuty před koncem jsi krásný zápas rozhodl ranou do šibenice. Jak bys popsal gól, měl jsi přesně tohle v úmyslu?
"Šli jsme se Šmíďakem na rozehrávku u mantinelu. Bylo mi jasné, že budou čekat střelu od Šmíďáka ze středu. Řekl jsem Marovi "ťukni mi to" a zkusil od vystřelit na bránu. Díky bohu padlo to tam :-)"

Neumačkali tě pak kluci? :)
"Chvíli jsem nemohl dýchat :-D, ale radost byla obrovská."

Jaké jsou šance ve finále s Bohemkou? Bude to těžší soupeř než Future nabité extraligovými hráči? 
"Hlavní je se dobře připravit a zapomenout na zápasy s Future. Jestli to bude těžší soupeř než Future se ukáže na hřišti. Šance vidím 50 na 50 :-). "

Loni jste se potkali s Bohemkou v zápase o třetí místo, jak na zápas vzpomínáš? Tehdy jste na zimním stadionu v Ostravě-Porubě jasně vyhráli 9:3...
"Popravdě na tento zápas si skoro vůbec nepamatuju. Vím jen, že Bohemka byla v úplně jiné sestavě než je teď."

Bude na finále nějaký speciální hec? :)
"Speciální hec.. nevím ještě jsme se s klukama nebavili, ale něco určitě padne :-). Uděláme vše proto, abychom mohli získat titul."

Hodně štěstí a díky za rozhovor.
"Díky :-)."

Foto: Roša