Juniorky kralovaly na nadstavbě a postupují do play-off!

04. dubna 2011, Redakce

O víkendu se v Rokytnici v Orlických horách konala nadstavba soutěže juniorek. Vítkovické holky jako vítěz moravskoslezské divize změřily síly s třemi nejlepšími týmy z východočeské divize a v těchto kláních si počínaly suverénně a zajistily si postup do play-off z prvního místa nadstavbové skupiny B.


Juniorky vyrazily do odlehlého místa konání v lyžařském centru v srdci Orlických hor již v pátek. Po zmatcích s pořádáním a různých přesunech konání na poslední chvíli, se nakonec vše zdárně podařilo a všichni dorazili na místo určení bez vážnějších potíží.

      V úvodním sobotním utkání čekal na Vítkovice tým Nového města nad Metují. Rozjezd utkání byl opatrný, dlouho poznamenaný srovnáním se obou týmů s poněkud specifickým povrchem haly a také neznalostí soupeře. Vzájemnou poznávací pasáž ukončila rázně zakončeným přečíslením dvojice Klára Kociánová a Veronika Enenkelová. Vítkovice vedením získaly jistotu a soupeře začaly přehrávat. Dlouho se však trápily s proměňováním i těch nejvyloženějších šancí. K druhému gólu jim pomohlo v druhém dějství vlastní oslabení, ve kterém se po úniku individuálně prosadila Klára Kociánová. Jenže ještě v té samé přesilovce se povedlo soupeři snížit na rozdíl jediné branky. Ve zbytku druhého klání už Vítkovice ani přes převahu a šance nedokázaly střelecky úřadovat. V úvodu třetího dějství se na hřišti po dlouhém výpadku způsobeném zraněním objevila Hana Sládečková a hned v prvním střídání po akci sestry Evy nekompromisně protrhla střelecké trápení Vítkovic. Dvoubrankové vedení a větší zásoba fyzických sil pak bránícího soupeře definitivně udolaly a skóre v třetím dějství narostlo až na přesvědčivých 7:1.
      Druhé sobotní utkání se odehrálo proti týmu FBK Jičín. Utkání začalo zhurta, již po třiceti vteřinách si vybrala slabší chvilku brankářka Hanka Ranochová a soupeř vedl. Nutno podotknout, že se jednalo o jedinou chybu na jinak výborných výkonech brankářky během celého víkendu. Vítkovicím však odpověď trvala jen necelou minutu, když se trefila Jana Zamastilová. A juniorky v úvodním dějství přidaly ještě další tři branky a pohodlně vedly 4:1. Ve zbytku utkání se soupeř prezentoval hodně zataženou hrou s ojedinělými protiútoky a juniorky tak v poklidu dobývaly jeho branku a průběžně navyšovaly skóre. To se zastavilo těsně pod desítkou a juniorky tak zvítězily nad Jičínem 9:1.
      Nedělní utkání nabídlo souboj dvou lídrů svých divizí. Na Vítkovice čekal tým Orlicka-Třebovska. Soupeřky praktikovaly osobní obranu, která zejména dokud jim stačily fyzické síly, dělala Vítkovicím problémy. V úvodním dějství tak branka nepadla, přestože několik velkých šancí k vidění bylo, a to zejména na vítkovických čepelích. Druhá třetina začala sprchou v podobě branky soupeřek. Až ta jakoby definitivně odstartovala pořádný vítkovický tah na bránu. Za dvanáct vteřin po úvodní brance zařídila krásnou individuální akcí srovnání Klára Kociánová. V dalších části druhé třetiny pak přidaly Vítkovice ještě čtyři branky, dvě z toho benjamínka Lucie Miksová. V závěrečném dějství definitivní výsledek 6:1 pečetila po spolupráci se Šrotovou Hanka Sládečková.

Juniorky tak po třech přesvědčivých výhrách, trpělivých a pozorných výkonech ovládly nadstavbovou skupinu a za čtrnáct dní je čeká v Praze vyvrcholení celé soutěže juniorek play-offovým kláním.

Výsledky:
1.SC WOOW Vítkovice – F.B.C. Nové Město nad Metují 7:1 (1:0, 1:1, 5:0)
 Enenkelová (Kociánová), Kociánová (Enenkelová), H.Sládečková (E.Sládečková), Gazurová, E.Sládečková (Šrotová), Kovalská (H.Sládečková), Kociánová – E.Imlaufová

1.SC WOOW Vítkovice – FBK Jičín 9:1 (4:1, 3:0, 2:0)
 Zamastilová (Enenkelová), Miksová (Gazurová), Šrotová (Kovalská), H.Hendrychová (Šrotová), Šrotová (E.Sládečková), Miksová (Gazurová), E.Sládečková (Sikorová), Zamastilová (H.Sládečková), J.Hlaváčová (Šrotová) – Svobodová (Exnerová)

FBK Orlicko – Třebovsko – 1.SC WOOW Vítkovice 1:6 (0:0, 1:5, 0:1)
 Hamplová – Kociánová (H.Hendrychová), Enenkelová (Zamastilová), Zamastilová (Enenkelová), Miksová (Kociánová), Miksová (Šrotová), H.Sládečková (Šrotová)

sestava Vítkovice na nadstavbě: Hana Ranochová – Kateřina Nováčková, Silvie Kovalská, Tereza Voláková, Lucie Miksová, Kristýna Gazurová, Edita Hendrychová, Hana Hendrychová, Jana Zamastilová, Tereza Sikorová, Klára Kociánová, Hana Sládečková, Eva Sládečková, Irena Hlaváčová, Jana Hlaváčová, Lucie Šrotová, Veronika Enenkelová

Speciální díky patří za pomoc při organizaci a dopravě Petru Kociánovi a za pomoc a ubytovací služby Hotelu Eduard v Rokytnici v Orlických horách (http://www.hotel-eduard.eu/).