Středa rozhodne o finalistech

05. dubna 2011, CD

Extraliga ještě ve středu v osm hodin večer nebude znát složení finálové dvojice. Až se dohraje pražské semifinále, tj. cca v 21:15, budeme vědět, kdo a s kým si to rozdá letos o titul. Po čtyřech semifinálových duelech k tomu mají všechny čtyři týmy stejně daleko. A stejně blízko. Přinášíme ohlasy před rozhodujícím semifinále.

 

Lítý boj se odehrává jak v Praze, tak v Ostravě. Vítkovice ani Chodov ale nevyužily semifinálové mečboly po třech zápasech a tak se vše rozhodne až v pátých semifinálových bitvách. Že mečboly nebyly proměněny asi nejvíc ze všech mrzí Marcela Pudicha, zakládajícího člena Vítkovic již pěknou řádku let žijícího v Praze a hájícího barvy Chodova. "Chtěl bych na dálku pozdravit plejery z Vítkovic a popřát jim ve středu večer hodně štěstí a klidnou ruku. Moc bych si přál finále Vítkovice-Chodov. Vítky jsem zakládal a 7 let za ně hrál, po přestěhování jsem pak 14 let hrál za Chodov a asi by pro mě nebylo nic krásnějšího, než vidět oba mé kluby ve finále. Držíme s oběma syny palce z jihočeského statku a věříme, že v Praze i v Ostravě bude ve středu večer slavit modrobílá!" přeje si Pudich.

Veškeré papírové přepoklady neplatí, postavení v tabulce po základní části již dávno každý zapoměl. Už jde opravdu do tuhého!

5.SEMIFINÁLE FORTUNA EXTRALIGY:
(1-4) Tatran Omlux Střešovice - TJ JM Chodov:   6.4. 19:15, SH Sparta Praha I.
(2-3) FBC Remedicum Ostrava - 1. SC WOOW Vítkovice:   6.4. 18:00, SH Sareza Hrušovská

 

Ohlasy z vítkovického tábora:

"Po takovém průběhu série už je těžké cokoli předpokládat. Nyní už je to o jediném zápase. Rozhodne větší vůle, štěstí nebo třeba jeden odraz míčku..." ví vítkovický kapitán Jan Jelínek.

"Všichni se na zítřek neskutečně těšíme. Řekl bych, že hra bude podobná poslední neděli s tím, že my budeme o 100% víc chtít a o 200% víc makat. A samozřejmě vyhrát!" burcuje Jiří Juhaňák.

"Musíme do zápasu vstoupit s velkým nasazením, vyhrávat osobní souboje a hlavně proměňovat šance, do kterých se dostaneme!" říká Jiří Mojžíšek. I on ví, že neproměněných gólovek na straně Vítkovic je v posledních zápasech požehnaně.

"Bude to opět zápas se vším všudy! Myslím, že každý florbalista se těší právě na tato utkání. My do něj musíme vstoupit sebevědomě, ale hlavně s co největší chutí vyhrát. A to z nás musí být vidět nejvíc. Musíme na hřišti být a dýchat jako jeden. Pak vyhrajeme." zní z úst Lukáše Hrubého, jednoho z nejzkušenějších hráčů ve vítkovickém dresu.

"Pátý zápas. Zápas o všechno. V něm se musí bojovat všude na celém hřišti. Každé zaváhání může bolet a být potrestáno. Každý jednotlivec, jakožto i celý tým musí podat maximální výkon. Střely, góly!" shrnuje Petr Kološ. Ten pro tržné zranění na noze nedohrál první zápas. Trenér jej nasadil ve vypjatých chvílích na konci čtvrtého zápasu. Jestli zasáhne i do pátého duelu, ví jen trenéři Mrázek a Vavrečka.

"Nebude to určitě nic jednoduchého. Poctivě bránit, perfektně blokovat a proměňovat šance bude teď ještě důležitější. Pátý zápas nemá favorita. Po něm bude jen šťastný vítěz a smutný poražený. Snad se štěstí konečně přikloní i k nám a bude nám to tam padat i z nevypracovaných pozic. Těším se!" přeje si náklonnost paní Štěstěny brankář Roman Ciompa.