Junioři jsou jeden krok od zlatých medailí!

05. dubna 2011, CD

Trošku ve stínu ostravského semifinále zuří boj o zlato v juniorské kategorii. Finále rozehráli Vítkovičtí na jedničku, na úvod série využili stoprocentně výhodu domácího prostředí a vedou 2:0 na zápasy!

 

Nikdo nemůže nevidět paralelu s mužskou extraligou co do průběhu semifinále. I v obou juniorských semifinále se totiž budoucí finalisté museli vydat ze všech sil v pětizápasové bitvě. Vítkovice vyřadily 3:2 na zápasy SSK Future, Bohemians si poradili ve stejně dlouhé bitvě s Tatranem Střešovice.

FINÁLE 1
Přestřelka v prvním finále se musela zaplněné tribuně na Dubině líbit. Na zápas přicestovalo i několik velkých fanoušků Bohemians a tak bylo o vynikající atmosféru postaráno.
Brankové hody prvního finále začal využitou standartkou již ve 4.minutě Lukáš Hájek. V 16.minutě oklamal obranu hostí Marek Matejčík a Vítkovice vedly o dva góly. Bohemians byli střelecky aktivnější, ale s jejich pokusy v první třetině si Rataj poradil. Až na jednu. Dvanáct vteřin před koncem snížil v přesilovce Menhart.
      Ve druhé třetině se s góly roztrhl pytel. Nejprve vyrovnal hostující Šárka. Zanedlouho ale poslal Vítkovice do vedení opět Lukáš Hájek a pak se trefil znovu i Marek Matejčík. Bohemians ale ve 32.minutě vyrovnali dvěmi brankami v rozmezí deseti vteřin. Vítkovice pak nevyužily přesilovku a Bohemians svůj dvoubrankový slepenec ve 36.minutě zopakovaly!
      Střelci se činili i v třetině třetí. David Matúš snížil, ale na jeho gól ještě našel odpověď Poláček v brejku střílející do prázdné branky. Na přelomu 52. a 53.minuty se Vítkovice také dočkaly dvou slepených branek. Tomáš Kasinec s Markem Bräuerem dokázali svými brankami srovnat stav. Bohemians pak měli také několik vyloužených gólovek, ale Rataj již za svá záda míček nepustil. V poslední minutě zatáhl míček po levé straně Veltšmíd, žabkou našel Lukáše Hájka, který míček bez přípravy volejem napálil do sítě! Zkompletoval tak finálový hattrick a střelou do prázdné branky se to povedlo také Marku Matejčíkovi.
      Prohru Bohemians nesl po utkání velice těžce trenér Jedlička, který dlouze spílal rozhodčím Sojkům, výsledek však tím nezměnil.

1. SC WOOW Vítkovice - FbŠ Bohemians DDM Praha 7 9:7
branky:
4. Lukáš Hájek, 16. Marek Matejčík, 27. Lukáš Hájek, 30. Marek Matejčík, 43. David Matúš, 52. Tomáš Kasinec, 53. Marek Bräuer, 60. Lukáš Hájek, 60. Marek Matejčík - 20. Jakub Menhart, 27. Jakub Šárka, 32. Jakub Šárka, 32. Martin Kisugite, 37. Jan Svoboda, 37. Martin Poláček, 45. Martin Poláček; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 2:3; využití: 0:0; zásahy brankářů: Jakub Rataj 26 - Michal Kovrzek 26; po třetinách: 2:1, 2:5, 5:1;

 

FINÁLE 2
Druhé finály bylo již opatrnější. První třetina skončila stejně jako v sobotu 2:1 pro Vítkovice, za něž se trefili Václav Gurkovský a Marek Šmída. A to ještě v 19.minutě orazítkoval břevno Zbořil.
      A stejně jako v sobotu se na začátku druhé třetiny dočkali Bohemians vyrovnání na 2:2. Okna jako vrata ve vítkovické defenzivě potrestal Forman. Ve 25.minutě fauloval Veltšmíd a bylo nařízeno trestné střílení. To ale Šimek neproměnil a i následná přesilovka zůstala nevyužita. I když poláček zazvonil na další břevno. V půlce zápasu poslal opět Vítkovice do vedení štírek Marek Matejčík a za pár vteřin napálil Veltšmíd další břevno! Vítkovice byly na koni a další tutovky spálili Hájek, Matúš a Bräuer. Mertha dokonce lakrosově vstřelil branku, ale ta byla pro vysokou hokejku správně neuznána. Hosté se do zápasu mohli vrátit v přesilovce při vyloučení Veltšmída, ale Šárka trefil opět jen brankovou konstrukci!
      Třetí třetinu měla Bohemians většinou tlak, ale výborný Jakub Rataj držel akcie Vítkovic na dobrém kurzu. Tím víc, že ve 45.minutě vypálil od mantinelu petelici Gabriel Mertha a míček se zastavil až pod břevnem Kovrzkovy branky! Bohemians už branku nevstřelily. Devět vteřin před koncem udělal nesportovně svému jménu vizitku Tvrdý, když již zcela zbytečně srazil jednoho z Vítkovických. Kratičkou přesilovku pak dokázaly Vítkovice ještě využít. Poslední střelou zápasu upravil skóre na konečných 5:2 Lukáš Hájek.

1. SC WOOW Vítkovice - FbŠ Bohemians DDM Praha 7 5:2
branky:
7. Václav Gurkovský, 18. Marek Šmída, 29. Marek Matejčík, 45. Gabriel Mertha, 60. Lukáš Hájek - 8. Martin Poláček, 22. Mikuláš Forman; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 190; zásahy brankářů: Jakub Rataj 21 - Michal Kovrzek 19; po třetinách: 2:1, 1:1, 2:0;

Foto: Roša