Přípravky si zahrály na tarkettu

08. dubna 2011, CD

1.SC WOOW Vítkovice poprvé pořádaly turnaj MS ligy přípravek. A bylo to hned velká událost. Turnaj se hrál na povrchu tarkett, který byl speciálně položen pro odpolední víkendové dvojzápasy mužů, kteří zde hráli semifinále s Remedicum Ostrava a juniorů, kteří hráli již finále s Bohemians Praha.

      Po předchozích dvou turnajových výhrách v Paskově a Havířově na nás přípravkáře dolehla zřejmě a v nejnevhodnější době únava, protože se nám turnaj vůbec nepovedl a skončili jsme čtvrtí, tedy poslední.
      Po remíze 1:1 s Havířovem, se kterým jsme minule prohráli, se zdálo být ještě vše v pořádku, s Paskovem jsme prohráli těsně 1:2 a mysleli si, že jsme si již smůlu vybrali.
      K.O.nám zasadil tým Remedicum Ostrava, který ač na minulém turnaji zcela propadnul (a skončil poslední), tak nabral sílu a nasázel nám 5 gólů. Konečný výsledek 1:5 byl i přes dobrou formu soupeře velmi krutý. K neuhlídání byl zejména Matěj Matoška s číslem 6 a jeho tým po právu celý turnaj vyhrál.
      Zajímavostí však bylo, že při odpoledním přátelském utkání přípravek, které probíhalo o přestávkách v zápase mužů na velkém hřišti jsme Remedicum již porazili. Kde hledat příčinu našeho neúspěchu bylo složité, ale zřejmě to bylo způsobeno kombinací tří faktorů. Trenérka Juříčková naordinovala taktiku, ale hráči neplnili důsledně její pokyny, vlastní chyby v obraně se střeleckou bídou v útoku, kdy ani jedna z posil od elévů nedala gól resp. nevystřelila na soupeřovu branku. Paradoxně všechny (pouhé) tři naše góly vstřelili kmenoví hráči přípravky jmenovitě Matěj Šmerda resp. hráčka Kristýna Pecnová. V brance na tomto turnaji již stál brankář a ne jako minule v Havířově, ale měl formu podobnou jako celý tým.
      Nezbývá než pevně věřit a doufat, že příští a závěrečný turnaj, který proběhne u městského rivala Remedicum Ostrava, zvládneme lépe než ten domácí a oplatíme jim naši porážku.

      Jak již bylo sděleno, tak náš tým tvoří jádro přípravkářů s datem narození do roku 2002 (včetně dvou dívek), doplněný i o děti hrající již v elévech, taktéž s datem narození do roku 2002.
      Turnaj jsme hráli tentokráte na tři kompletní pětky ve složení: Juříček, Šmerda, Zoubek, Pecnová, Suchanec, Poruba, Muroň, Vykopal, Pytlíková, Bílek, Folta, bratři Šubrtovi, Gryz, Choma. Maskot: Barča Juříčková. Trenéři: Radka a Petr Juříček. Kustod: David Šmerda

Zápis z turnaje: Radim Vykopal