Přesilovky kámenem úrazu. Vítkovice ve FE letos končí s bronzovými medailemi

07. dubna 2011, CD

Dramatické páté semifinále rozhodl v poslední třetině v přesilovce ex-vítkovický Zdeněk Žák ve službách Remedica. Naopak Vítkovice následnou přesilovku nevyužily a vyrovnat se již nepodařilo. Čtvrté finále za sebou se uhrát nepodařilo. Přesto je sezona medailová, Vítkovice získaly svou čtrnáctou medaili v historii. Tentokrát je bronzová.

 

5.SEMIFINÁLE

Do třetího útoku byl hned od začátku nasazen vedle Tokoše a Mojžíška Petr Kološ, na lavičce zůstal Sova. V průběhu třetí třetiny se ale na hřišti objevil.

      Hned v první minutě zazdil neskutečnou tutovku na malém brankovišti Tokoš. Kdo ví, co by to udělalo s myslí hráčů FBC, kdyby inkasovali hned v první minutě rozhodujícího duelu. Vzpomeňme na raketový nástup FBC v prvním semifinále. Vítkovice se z šoku za celý zápas nedostaly. Tokoš ale v jasné šanci selhal.

      Bolest Vítkovic v letošním play-off byly jednoznačně přesilovky. Korunu trápení tomu nasadily v 7.minutě při vyloučení Smetáka. Patrik Suchánek chyboval při přihrávce, v brejku Hanic přihrál Curneymu a ten střelou přes obránce do šibenice otevřel skóre utkání. A to měl Curney v tomže oslabení další gólovou příležitost, ale bekhendem minul branku. Nepříliš výraznou třetinu Vítkovice v její poslední minutě přeci jen vyrovnaly. Kološ rychle rozehrál a Jiří Mojžíšek procedil míček za Schulmeisterova záda.

      Možná nejlepší zápas za Vítkovice hrál zadák Filip Heczko. Ve 23.minutě svůj výkon okořenil vedoucí brankou! Začátek druhé třetiny patřil hostům, ale v polovině zápasu jejich zápal zmrazil Machala, který rychlou střelou po rozehrání volného úderu téměř na půli hřiště vyrovnal. A bylo ještě hůř. FBC roztočilo hotující pětku do pekelných obrátek a kolotoč nakonec zakončila Hanicova nahrávka na střed, kde byl zcela volný Curney a ten poslal FBC opět do vedení. Ve 38.minutě přišla paráda Milana Tomašíka, který se nerozpakoval a Heczkovu přihrávku z hloubi třetiny napáli Schulmeisterovi "pod víko".

      Rozhodující okamžik přišel ve 47.minutě. Rozhodčí se k překvapení všech v hale uchýlili ke dvěma velice přísným a diskutabilním vyloučením. Po jednom na každé straně. Ale zatímco Remedicum tu svou po půlminutě bezpečně využilo Žákovým zakončením ze středu, Vítkovice trefily jen tyčku. Do konce utkání se již Vítkovice zmohly jen na střely Mojžíška a Tokoše, obětavě hrající domácí jim ale vyrovnat nedovolili.

      Vítkovice končí v letošní sezoně Fortuna extraligy v semifinále, finálovou sérii si počtvrté za sebou nezahrají. Jelikož ve druhé sérii vyzrál Tatran nad Chodovem, získaly Vítkovice díky lepšímu umístění po základní části oproti Chodovu bronzové medaile. Jejich historická medailová bilance v 18 ročnících se tak rozrostla o sedmý bronz. Celkem tedy 4 zlata, 3 stříbra a 7 bronzů.

FBC Remedicum Ostrava - 1. SC WOOW Vítkovice 4:3
branky:
7. Jiří Curney, 31. Pavel Machala, 36. Jiří Curney, 47. Zdeněk Žák - 20. Jiří Mojžíšek, 23. Filip Heczko, 38. Milan Tomašík; rozhodčí: Daniel Bartošek - Michal Bartošek; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 750; zásahy brankářů: Vít Schulmeister ? - Roman Ciompa ?; po třetinách: 1:1, 2:2, 1:0;