<FONT color=#cc0000>MISTŘI !!!</FONT>

10. dubna 2011, CD

Junioři Vítkovic se v sobotu večer stali mistry ČR, když i potřetí porazili Bohemians. Tentokrát na jeho hřišti. 1. SC WOOW VÍTKOVICE - MISTR ČR V KATEGORII JUNIORŮ. aktualizováno.

 

Vítkovice mají letos jistou jednu zlatou medaili. Postarali se o ni junioři, kteří ve finále smetli Bohemians 3:0 na zápasy. I když výsledky samotných utkání tak jednoznačné nejsou (9:7, 5:2, 4:3), Vítkovice došly do zlatého cíle nejkratší možnou finálovou cestou. Po mužském a ženském bronzu je to tedy třetí vítkovická letošní medaile. Dorostenci ztroskotali ve čtvrtfinále, ve hře jsou ještě juniorky a veteráni.

      Vítkovice si do Prahy vezly vedení 2:0 na zápasy, když doma Bohemians přetlačili v dramatických zápasech o dva, resp. o tři branky. Zajímavostí je účast několika dorostenců Bohemians, kteří hráli v den zápasu ještě v půl čtvrté odpoledne dorostenecké čtvrtfinále právě proti Vítkovicím v Ostravě a krátce po osmé hodině hodině večerní se již Sládeček, Šárka a Kisugite rvali ve finále juniorů. Aby pak po něm odjeli zpátky do Ostravy, kde se svým dorosteneckým týmem vybojovali zlaté medaile.
      A právě Sládeček již v první minutě přihrával Menhartovi na vedoucí branku domácích. Stav 1:0 vydržel téměř až do konce první třetiny, i přes šance Bohemians. Tři vteřiny před koncem ale udeřily Vítkovice! David Matúš využil nepřesnosti v rozehrávce domácích a důležitou brankou "do šatny" vyrovnal skóre.

      Do Prahy přijela juniory povzbudit početná skupinka fanoušků, především z řad rodinných příslušníků, a společně s fanoušky domácího týmu vytvořili v hale výbornou atmosféru ne nepodobnou té ostravské z prvních dvou zápasů.
      Gól do šatny vítkovické hráče pořádně nabudil a začátek druhé třetiny patřil jim. Ve 23.minutě svoji aktivitu korunovali brankou Marka Matejčíka. V polovině utkání byly Vítkovice ale dvakrát v krátkém sledu potrestány dvouminutovým trestem a hříšník Zezulka ani jednou nevydržel na trestné židličce ani minutu. Bohemians brankami Menharta a Šimka otočili skóre. Pak ale dostaly možnost přesilové hry také Vítkovice a rovněž ony ji využily. Byl to kapitán Lukáš Veltšmíd, který si vzal na poslední dvě minuty druhé třetiny hlavní slovo. Po přesilovkové brance přišla lišácká střela ze standartky nepochybně inspirovaná chodovským Jendrišákem. Ale zatímco chodovský hráč si to dovolil za stavu 6:2, Lukáš Veltšmíd touto brankou strhával vedení na stranu svého týmu. A jak se nakonec ukázalo, byla to poslední branka finále, branka rozhodující a vítězná!

      Dramatická třetí třetina se nesla v duchu dobývání vítkovické branky. A to i díky třem vyloučením Vítkovic! Bratři Kadlecové poslali za katr postupně Veltšmída, Hájka a dvě a půl minuty před koncem také Matúše. Jakub Rataj v brance Vítkovic byl ale nepřekonatelný! V posledním oslabení navíc utekl všem Matejčík a byl faulován. Trestného střílení se ujal Petr Jankulár. Na hřišti se po těžkém onemocnění objevil poprvé od listopadu 2010. Trestné střílení mu ale fantasticky lapil Kovrzek. Hra poté pokračovala čtyři na čtyři. V době, kdy už byl na hřišti vyloučený Matúš, mohl dokonat hattrick Veltšmíd, jeho střelu do prázdné branky téměř přes celé hřiště ale zastavilo břevno.

      Vítkovice vyhrály na hřišti Bohemians 4:3, celou sérii pak 3:0 na zápasy a stali se opět po pěti letech mistry ČR!

online: http://online.cfbu.cz/online-41906.htm