Tereza Voláková: Chceme medaile na krku!

11. dubna 2011, Redakce

Vítkovické juniorky čeká o nadcházejícím víkendu play-off, do kterého postoupily po vítězství ve své divizi i v nadstavbovém kole. O sezóně a jejím nadcházejícím vyvrcholení přinášíme rozhovor s kapitánkou týmu juniorek Terezou Volákovou.

Ahoj Terko, jako kapitánka si dovedla juniorky k vítězství v základní části ligy juniorek moravskoslezské divize, jak bys základní část zhodnotila?
Ahoj. Základní část bych viděla jako velmi povedenou. Hořkost porážky jsme pocítily jen třikrát, a to nám ještě vždy chyběl jen krůček k vítězství. Všechny jsme na hřišti nechaly to nejlepší co umíme a vyplatilo se. K vítězství jsme si všechny došly společně.

A poté následovala i vyhraná baráž proti divizi III., tu jsi viděla jak?
Do nadstavby jsme šly jen s jediným cílem, a to postoupit do bojů o medaile, který se nám nakonec zdárně vyvedl. Zužitkovaly jsme tam veškerou píli, kterou jsme vynaložily během sezony a to jak na přípravě, tak na veškerých trénincích. Velké plus bylo, že s námi mohly jet všechny juniorské hráčky. I ty, které mají extraligové nebo reprezentační zkušenosti.

Nyní čeká na juniorky play-off, jaká je nálada v týmu?
Nálada v týmu je úžasná. Všechny chceme jedno, a to medaili na krku, za kterou si půjdeme přes veškeré překážky, které se nám postaví do cesty. Všechny si chceme zazpívat vítěznou písničku s medailí.

Čtvrtfinálovým soupeřem je Litvínov, jak na něj?
Jak na ně? Hmmm, jelikož jsme neměly ještě možnost se střetnou s tímto týmem, tak nevíme, co od něj čekat. My si ale budeme hrát to svoje a nedáme jim centimetr místa na hřišti zadarmo.

A jaké jsou celkové cíle v play-off a co je pro to třeba udělat?
Cíl je jen jeden a to ten nejvyšší, medaile. Soustředěnost, sebevědomí, týmovost a chuť po vítězství je to co nás dovede k cíli.
 
A co tvé osobní ambice, jako juniorka letos věkově končíš, jak to bude s florbalem dále?
Do budoucnosti nevidím, ale udělám vše, co bude mých silách, abych mohla nadále pokračovat s florbalem ve Vítkovicích.

Děkujeme a hodně štěstí v play-off!