Dorostenky na medaili nedosáhly

03. května 2011, CD

Obrovským úspěchem pro vítkovické dorostenky byl již postup do semifinále přes favorizované Remedicum. Pak sahaly i po finále, ale s Bohemians padly na nájezdy. V souboji o třetí místo již došly síly. V premiéře play-off dorostenek skončily Vítkovice čtvrté. aktualizováno.

 

V Ostravě proběhlo o minulém víkendu vyvrcholení soutěže dorostenek. O titul se ucházelo 8 družstev, 3 moravská – FBC Remedicum Ostrava, FBS Tygřice Olomouc, 1. SC WOOW Vítkovice - a 5 pražských- TJ JM Chodov, ELITE PRAHA TEAM Future DDM P6, FbŠ Bohemians, Tatran Střešovice, Herbadent SJM Praha 11 - Dvojka

Do bojů jsme šly z osmého místa, kdy nás čekal ve dvou zápasech vítěz základní části FBC Remedicum Ostrava

1.       Čtvrtfinále

Začátek zápasu nám nevyšel podle představ.  Soupeřka dokázala využít nedorozumění obrany a nedala gólmance nejmenší šanci.  V 6 minutě přišla gólová odpověď od Jany Urbánkové. Minutu nato zvyšovala skóre Klára Kociánová, která dokázala umístit svoji beckendovou střelu po vyjetí z rohu.  2. třetina začala našim oslabením, které soupeř dokázal potrestat. Skóre se dokonce třetiny měnilo ještě jednou, když na 3:2 zvyšovala po individuální akci opět Klára Kociánová. V poslední třetině si soupeř vybral slabší chvilku a nám se podařilo během minuty navýšit na 6:2. Nejprve Karla Holušová přesně zamířila ze standardní situace, poté Jana Urbánková zužitkovala přihrávku Natálie Martinákové a střelecký účet uzavřela Jana Pokludová, která se prosadila po samostatném úniku.  Soupeřky nás potom zatlačily na naši polovinu, ale skvěle chytající gólmanka Hanka Ranochová jim nedala šanci. Skóre mohla ještě navýšit 2 minuty před koncem Jana Urbánková, která však neproměnila nájezd, který vybojovala Natálie Martináková.

Konečný stav 6:2

2.       Čtvrtfinále

Do zápasu jsme šly s mírnou gólovou převahou, která se však dá ve florbale vymazat během dvou minut. Snažily jsme se hrát od začátku naplno a do hry se také dostaly všechny hráčky.  1. třetina moc podívané nepřinesla. Bojovalo se na obou stranách, ale díky nepřesnostem zůstal  bezbrankový stav . Ve 4. minutě prostřední části hry se prosadila Jana Urbánková, která využila přesilovou hru.  Poslední třetina se odehrávala ve stejném duchu jako ty předchozí . V 7. minutě se prosadila soupeřka, kterou naši obránci „zapomněly“ před naší bránou. Do konce třetiny se již nic nezměnilo a my se mohly radovat z postupu do semifinále, kde nás čekal soupeř  FbŠ Bohemians v čele s Adélou Bočanovou.

Konečný stav 1:1

Semifinále

Do bojů o medaile jsme šly posilněny o Lucii Šrotovou. Ač to byl soupeř, který nás zezačátku zatlačil, dostaly jsme se v čase 3.55 do vedení. Tereza Slavíková zpoza brány našla Lucii Šrotovou, jejíž odraženou střelu dokázala umístit Klára Kociánová. Vedení však netrvalo dlouho a do minuty se podařilo soupeřkám ze středu vyrovnat a v čase 9.30 překlopily vedení na svoji stranou gólem ze stejného místa.  Ve 2. třetině bylo několik gólových příležitostí na obou stranách, ale žádná hráčka nedokázala gólmanky překonat. Ve 3. třetině jsme zužitkovaly naši celozápasovou bojovnost a Kristýna Gazurová srovnala stav po nahrávce Kateřiny Pinkavové. Díky výborně chytající gólmance Hanky Ranochové se do konce třetiny již nic nestalo a zápas došel do 10 minutového prodloužení. V něm jsme předvedly nejlepší hru za celý zápas, ale gólově jsme se neprosadily. Zápas dospěl až k nájezdům. Oba týmy se zde mohly opřít o své gólmanky a nakonec se z výhry radoval soupeř, kdy jediný nájezd proměnila Adéla Bočanová. Prohra nás poslala do bojů o 3. místo s Tatranem Střešovice, který vypadl s  TJ JM Chodovem v prodloužení

Konečný stav 2:3 po nájezdech

Boj o 3. místo

Spolu s úbytkem fyzických sil a u některých hráček i nervozitou, přece jen se jednalo o bronzovou medaily, se nám tento zápas nepovedl jako ty předchozí. Už v čase 2.40 šel soupeř do vedení, kdy ze středu střílela nedostatečně pokrytá hráčka. Za necelých 6 minut jsme tuto chybu zopakovaly a stejná hráčka navýšila vedení. Prostřední část hry skončila opět bezbrankovým stavem. V poslední třetině pokračovala naše snaha o prolomení  soupeřovy gólmanky, která však udržela čisté konto. Naopak hattrick uzavřela v čase 6.44 kapitánka Tatranu. Nutno říci, že soupeř byl v tomto utkání lepší a my jsme byly ve všech činnostech o krok pozadu.

Konečný stav 0:3

V All Stars týmu se z našeho týmu umístila Klára Kociánová.

I když se nám nepodařilo získat cenný kov, byl pro nás tento turnaj úspěšný. Holky ukázaly svoji bojovnost, chuť po vítězství a nasbíraly spoustu zkušeností, které zužitkují později. Máme mladý tým a většina z nich má svůj vrchol v této kategorii teprve před sebou. Holkám blahopřejeme ke krásnému 4. místu  v republice! A jejich rodičům, kteří především v neděli vytvořili holkám pořádný kotel, děkujeme za podporu.

Play-off dorostenek se účastnily:

Hanka Ranochová, Terka Slavíková, Kristýna Gazurová, Jana Urbánková, Lucka Miksová, Klára Kociánová, Lucka Hrubá, Katka Pinkavová, Natálie Martináková, Petra Hložanková, Terka Zemanová, Dáda, Karla Holušová, Lucka Přezvěcká, Lucka Martiníková, Jana Pokludová a Lucka Šrotová.