Hodnocení sezony: Ženská složka

10. května 2011, CD

Ženské áčko zopakovalo zisk bronzových medailí, 1.ligu žen vyhrál B-tým, juniorky mají premiérové zlato. Za sezonou se ohlíží patron ženského vítkovického florbalu Jiří Velecký.


 

 

 

Momentálně se nacházíme v mezisezónním období a tak než začne zase práce na nový ročník, je určitě na místě se chválit. Spousta hráček se během sezóny prolínala ve více kategoriích a tak je záhodno začít nejdříve celkově. Sezóna vítkovické ženské složky byla určitě tou nejlepší v historii. Extraligový bronz, dvě zlata od juniorek a ženského béčka a i postup dorostenek mezi nejlepší čtyřku, tím se jen tak někdo pochlubit nemůže. Stojí za tím tvrdá práce a zodpovědný přístup jak většiny hráček, tak lidí, kteří se starají okolo a různě pomáhají a po téhle sezóně si mohou myslím všichni zainteresovaní blahopřát a věřím, že to bude i motorem do další práce a podpory.
      A konkrétněji k extraligové sezóně. Před sezónou jsme měli dva cíle, získat medaili a předvádět hru, která bude mít něco do sebe. Medaili se získat povedlo. Je pravdou, že jsme určitě všichni tak nějak pomýšleli i na tu cennější, ale cíl byl v tomto ohledu splněn. Navíc v základní části jsme působili snad s výjimkou dvou zápasů velmi suverénně a tak jediné, co je pro nás možná trochu kruté je jednoznačný výsledek semifinálové série. Ikdyž i k ní je nutno poznamenat, že v samotných zápasech jsme od úspěchu zase až tak daleko nebyli. No a co se splnění druhého cíle týče, asi nejlépe vypoví divácké statistiky, kdy se nám návštěvnost doma v podstatě zdvojnásobila a i na hřištích soupeřů jsme fanoušky hodně lákali. 

Hodnocení celkového herního projevu týmu.

      Toto souvisí s předchozí. Projev šel rozhodně nahoru a myslím, že na poměry naší ženské extraligy se stal docela atraktivním. Měl a má stále mezery, které chceme zlepšovat, nicméně během roku jsme se prezentovali aktivní hrou, nikdo si nedovolil nic vypustit a hra bavila jak hráčky samotné, tak diváky. A koneckonců i výsledky se zaslouženě dostavily. Touhle cestou chceme jít i dále. K tomu je však třeba zodpovědný přístup hráček, jejich fyzická připravenost a v neposlední řadě i dobrá spolupráce a schopnost vyrovnávat se s konkurencí a někdy se i umět podvolit zájmům týmu. Dneska působit ve florbale aktivně a flexibilně se dá jen s početnějším a připraveným kádrem, který má chuť vzájemně spolupracovat.

Nejlepší momenty sezony

      Nejlepším momentem byla nejspíše celá sezóna a její průběh. Většina věcí klapala jak měla a těžko vypíchnout nějaký vyloženě nejlepší moment, protože té velice dobře odvedené práce bylo během roku více než dost. Pro mě osobně možná nejlepším momentem pak bylo, když se mi do ruky dostala statistika docházky hráček od začátku přípravy až do konce sezóny. Mnohým jsem měl chuť sklonit velkou poklonu, protože se z nich za ten rok opravdu staly sportovkyně.

Co zlepšit do příští sezony

      Alfa a omega celého florbalu nejen u žen, ale i u mužů, je technická dovednost jednotlivých hráčů a hráček. Taktický a kombinační základ už jsme si dokázali vypěstovat, ale samotné technické provedení jak individuálně, tak v realizaci nějaké spolupráce je to, na čem jakýkoli náš další posun a zlepšení stojí. Takže zlepšovat techniku a herní dovednosti všech hráček a s tím pak může přijít i to další. A důležité je také zlepšit přesvědčení samotných hráček, že právě na tomto jejich technickém provedení téměř všechno stojí.

Co tým teď čeká

      Tým momentálně čeká skládání jeho podoby do další sezony. Tzn. poprat se s odchody a eventuálně vhodně doplnit jeho složení. Samotnou přípravu začínáme 23.5. a tam už to rozjedeme se vším všudy. V červnu nás pak čeká oťukávací Fatpipe, v srpnu tradiční Czech Open a po něm je v plánu herní soustředění.