Hodnocení sezony: Junioři

11. května 2011, CD

Junioři Vítkovic získali po pěti letech opět zlaté medaile. Za úspěšnou sezonou se ohlíží trenér Michal Deus.

 

 

 

 

 

 

Celkové hodnocení sezony z pohledu trenéra

Uplynulou sezonu hodnotím pozitivně. Dosáhli jsme velkého úspěchu a kluci zaslouží obdiv, protože je třeba se podívat, jakým způsobem to dokázali. Byť nejsem zastáncem nějakých statistik, protože nejsou přímoúměrné dění na hřišti, ale jednou za sezonu nastává chvíle, kdy mám právo se nad nimi pozastavit. Ta chvíle je právě teď, na konci ročníku, ve kterém jsme pouze šestkrát prohráli, včetně zápasů play-off, můžeme se pyšnit nejlepší obranou a nejproduktivnějším útokem, připsali jsme si nejvíce výher, a to vše jsme opřeli o titul mistra ligy. To je doslova barbarství. Mohutný čin. To poukazuje na kvalitu a obrovskou sílu mužstva. Nejhezčí na tom všem ale je, že jenom tyto zápasy a statistiky ten titul nevyhrály. Protože jen talent kolikrát nestačí. Základem všeho jsou mezilidské vztahy a charakter. Důvěra jeden ve druhého, bojovnost, poctivá práce a pokora musí zdatně asistovat umu, aby se povedlo něco velkého. Velice úspěšná sezona, která každého z nás těší, motivuje, ale především i zavazuje do další práce a zdokonalování se.

 

Hodnocení celkové herního projevu týmu

V sezoně jsme se v každém utkání prezentovali agresivním napadáním. Soupeře jsme nutili k chybám, získávali jsme spousty míčků. Mohu říci, že v této činnosti jsme vynikali. I v práci s balonkem jsme se hodně zlepšili, spoustu situací, kdy jsme byli pod tlakem, jsme dokázali řešit technicky a hlavou, což není zrovna jednoduché. Co mě však výrazně letos potěšilo, byla rozehrávka. Dokázali jsme hrát aktivně s míčkem, přehrávat obrany soupeřů postupným útokem a tvořit si tak brankové příležitosti. Já hodnotím herní projev vysoce pozitivně. Když si uvědomím, že v uvozovkách byl každý můj hráč prvním rokem věkově junior, jsem mile potěšen.

 

Spokojenost s celkovým umístěním
Jsem spokojen J

 

Nejlepší momenty sezony

Pro mě jednoznačně je to ta radost kluků, ať už po postupu do finále, po titulu, jejich pocity, jak ty zápasy prožívají. To jak vám věří ve vypjatých momentech. To je něco nepopsatelného. A pro každého trenéra je to, myslím, obrovská čest. Jsem hrdý na hráče, které jsem letos mohl vést.

 

Co zlepšit do příští sezony

Vždy je co zlepšovat. Nejinak tomu bude u nás. Budeme pilovat napadání. Musíme zlepšit práci ve hře s míčkem, v situacích jeden na jednoho. Musíme hrát s hlavou na hoře, technicky, pracovat s míčkem na lopatě, a pokud možno to vše ve velké rychlosti. Protože jinak by to nemělo smysl. Rychlost, pohyb. Základem je samozřejmě síla a fyzická kondice.

 

 

Následující program

Tak teď je to trochu volnější - regenerace, cviky na koordinaci apod. Přes léto samozřejmě kondiční příprava, do toho tradiční turnaj Czech Open a nově se zúčastníme kvalitně obsazeného mužského turnaje v Německu.